Een zomer vol activiteiten bij Natuurcentrum Arnhem

21 juli 2022
In de zomervakantie zijn er volop toffe en leerzame activiteiten op de locaties van Natuurcentrum Arnhem. O.a. mini-dierensafari, beestjes in het water en werken bij de boer. We hebben de activiteiten voor je op een rijtje gezet! Veel plezier in de natuur deze zomer!
Zomeractiviteiten in de natuur
Natuurcentrum Arnhem organiseert deze zomer(vakantie) zoveel leuke natuuractiviteiten op hun diverse locaties: Stadsboerderij Presikhaaf, Stadsboerderij de Korenmaat en Molenplaats Sonsbeek in Arnhem. Hieronder hebben we superleuke activiteiten voor je op een rijtje gezet! Je betaalt voor iedere activiteit €3 per kind (€ 1 met Gelrepas of Jeugdlandpaspoort). Voor alle activiteiten geldt: vol=vol. Dus meld je kind tijdig aan!

Insecten

Tijdens deze excursie zet je je zintuigen in om op ontdekkingsreis te gaan. Languit in het gras tussen de bloemen, luisterend naar het gezoem van insecten. Een heerlijk zomerse ervaring. Wat wil jouw zoon of dochter leren over bloemen en insecten?

Stadsboerderij Presikhaaf en Stadsboerderij de Korenmaat: 25 juli en 2 september

Natuurcentrum Arnhem - Insecten

Mini-dierensafari

Sommige dieren zoek je met een verrekijker, andere dieren vind je met een…vergrootglas! Je kind gaat speuren naar kleine diertjes die zich verstoppen tussen bladeren, in struiken en het gras. Lukt het je kind om een sprinkhaan te vangen of een slak?

Stadsboerderij de Korenmaat en Stadsboerderij Presikhaaf: 25 juli, 24 en 31 augustus

Natuurcentrum Arnhem - Mini-dierensafari

Vogelen

Welke vogel vliegt daar? Om daar achter te komen gaan de kinderen met een verrekijker op pad. Zo kunnen ze de verschillende vogels goed bekijken. Dat zijn er in Arnhem heel erg veel! Van de razendsnelle slechtvalk tot de haast onzichtbare winterkoning en nog héél veel meer. Ze leren tijdens deze excursie hoe ze met een verrekijker werken en waar je op moet letten om vogels te herkennen. Gaat je kind ook mee op excursie?

Molenplaats Sonsbeek: 27 juli en 22 augustus
Stadsboerderij Presikhaaf: 22, 26 en 29 augustus
Stadsboerderij de Korenmaat: 29 augustus

Natuurcentrum Arnhem - Vogelen

Beestjes in het water

In het water leeft van alles. Vissen en kikkers ken je vast, maar er is zoveel meer te ontdekken! Met een schepnet mogen kinderen de waterbeestjes vangen om ze daarna van dichtbij te kunnen bekijken. De écht kleine minibeestjes kun je bewonderen met een microscoop aan de onderzoekstafel. Tijdens deze excursie leert je kind welke diertjes er in het water leven en op welke manier ze dit doen. En daar valt heel veel over te ontdekken!

Molenplaats Sonsbeek: 27 juli, 22 augustus en 2 september
Stadsboerderij de Korenmaat: 29 juli en 26 augustus
Stadsboerderij Presikhaaf: 29 juli, 22 en 26 augustus en 2 september

Natuurcentrum Arnhem - Beestjes in het water

Boerenluchtjes en mekkerende geiten

Stinkende bokken, zachte konijnen, kleurrijke kippen en mekkerende geiten. Wat kunnen we met onze zintuigen allemaal zien, horen, ruiken en voelen op de boerderij? Tijdens deze boerderijspeurtocht gaat je kind op onderzoek uit naar hoe de boerderijdieren eigenlijk leven met hun zintuigen. Welk dier heeft de grootste oren? Wat gebeurt er eigenlijk met de stinkende poep van de dieren? Ook gaan ze met hun eigen zintuigen aan de slag.

Stadsboerderij de Korenmaat en Stadsboerderij Presikhaaf: 29 juli, 24 en 31 augustus

Natuurcentrum Arnhem - Boerenluchtjes

Sonsbeeksafari

Gaat je kind ook mee op safari door Sonsbeek met de bekendste boswachter van Arnhem, Jeroen Glissenaar? Ontdek het mooiste park van Nederland van een hele andere kant. Je komt onder andere langs het Hertenkamp, de IJskelder en de Grote waterval. En van de paden af ontdekt je kind nog veel meer moois verscholen in het groen…

Molenplaats Sonsbeek: 3 augustus en 7 september

Natuurcentrum Arnhem - Sonsbeeksafari

Tour met de boer

Tijdens deze leuke en leerzame activiteit gaat je kind samen met de boer de boerderij rond. Van contact maken met de dieren en meehelpen met de verzorging tot van alles te weten komen over het leven op de boerderij. Met overal en laarzen aan gaan ze op pad. Doet jouw kind ook mee?

Stadsboerderij de Korenmaat: 3 september
Stadsboerderij Presikhaaf: 20 augustus

Natuurcentrum Arnhem - Tour met de boer

Botanisch tekenen

Hoe ziet een plant of bloem er nou precies uit? En hoe heten ze allemaal? Als je een bloem van dichtbij bekijkt, zal je meer zien zitten dan je zou denken. Kinderen mogen de mooiste plant uitkiezen die ze kunnen vinden en leren de juiste technieken om deze zo mooi mogelijk op papier te tekenen. Aan het einde van de activiteit gaat je kind naar huis met een aantal mooie, zelfgemaakte botanische kaarten.

Stadsboerderij de Korenmaat en Stadsboerderij Presikhaaf: 29 augustus

Natuurcentrum Arnhem - Botanisch tekenen

Extra tip: Boerderijwinkels

Natuurcentrum Arnhem heeft twee biologische boerderijwinkels waar producten van de boerderijen te koop zijn (zoals vlees, kaas, eieren en groenten). In de winkels, bij Stadsboerderij Presikhaaf en Stadsboerderij de Korenmaat, zijn naast allerlei lekkernijen ook producten te koop die je helpen om thuis zelf met duurzaamheid en natuur aan de slag te gaan.Ben je benieuwd naar alle zomeractiviteiten voor kinderen van Natuurcentrum Arnhem met data en tijden? Klik dan op de roze websitebutton. Meld je kind tijdig aan voor een activiteit!

Groetjes, Esther
Naar de website