8 makkelijke én mooie hapjes voor Kerst

14 december 2021
Waarschijnlijk gaat op de school van jullie kinderen het traditonele kerstdiner ook niet door vanwege de vervroegde kerstvakantie. Hoe leuk is het dan om met de kinderen aan de slag te gaan met gezonde en zoete hapjes voor de kerstdagen? Bekijk deze 8 mooie, lekkere en leuke tips door collega Annemarie uitgezocht en persoonlijk getest!
8x leuke en makkelijke kersthapjes
Maak er dit jaar thuis gezellige kerstdagen van samen met de kinderen. Ze vinden het vaak heerlijk om te helpen met lekkere dingen maken. Daarom heeft collega Annemarie acht hapjes uitgezocht die je van te voren kunt maken, die lekker makkelijk en snel klaar zijn en die niet kunnen mislukken.

Gezonde én zoete hapjes, kies maar wat jij wilt!

 

Pita-kerstboompjes
Nomnomnom! Snij een pitabroodje in pizzastukjes, besmeer ze met (zelfgemaakte of zelfgekochte) guacamole, blokjes paprika als slinger en een pretzelstokje als boomstam. Zalig!

Rendier-kaasjes
Deze nieuwsgierige rendieren heb je in een handomdraai gemaakt: stukje Vache-qui-rit-smeerkaas, twee pretzels als geweien én voor het gezichtje kun je kiezen tussen hagelslagjes als ogen en een M&M als neus óf stukjes zwarte olijf als oogjes en een rondje rode paprika als neus. Mmm…Zoete boompjes
Deze boompjes maak je van (zelfgebakken of zelfgekochte) brownies of chocoladecake. Driehoekjes snijden, zuurstokje erin prikken, en dan met eetbare schrijfgel een slinger tekenen. En als finishing touch: M&M’s als kerstballen. 

Brownie-rendieren
Zo simpel en zo grappig: vierkante stukjes brownie zijn je basis, een rode M&M erop als neusje, kant-en-klaar gekochte snoepoogjes erop én twee pretzels als oren. Eigenlijk te lief om op te eten….Warme pizza-sokjes
Deze schattige kerstsokjes maak je van croissant- of pizzadeeg, een lepeltje pizzasaus, beetje geraspte kaas en vers gesneden baslicum. Eventjes in de oven en snél naar school! (Wel even van te voren zo’n leuk sok-vormpje kopen)

Chocolade-mint pretzels
Hier kun je eindeloos veel varianten op bedenken. Wij hebben onze grote pretzel-sticks gedoopt in gesmolten witte chocolade en toen door een bakje gerold waarin we stukgeslagen zuurstokjes én rode en groene hageltjes hadden gemengd. Beetje bijstrooien met je vingers en wat ziet dat er feestelijk uit!Broccoli-boom
De állermakkelijkste: deze broccoli-boom maak je van gele paprika, kerstomaatjes, broccoliroosjes, bloemkoolroosjes én zoete stengeltjes. Eén belangrijke tip: maak de roosjes niet te klein én snij de steel goed plat af, zodat ze mooi blijven liggen.

Kiwi-pret
Deze kiwi-kerstboom maak je het makkelijkst met golden kiwi’s. De stam is een schilletje, de ster is uit een gele paprika gesneden, frambozen en blauwe bessen zijn de ballen. Zó klaar en zó lekker!

Dus voor alle lastminute-mama’s: veel plezier met het maken van de hapjes en geniet van de gezellige sfeer rond het kerstdiner op school!

Eet smakelijk!
Fijne kerstdagen!

Groetjes, Esther

Wil je zelf kerstballen versieren? Lees onze blog!