Onze 5 favoriete Kidsproof festivaltips in de regio

23 april 2016

Muziek, lekker eten, drinken, theater en leuke kinderactiviteiten, dat maakt voor ons een festivalmiddag met de kids compleet! Wij hebben superleuke festivals voor dit voorjaar voor je op een rijtje gezet!

de leukste festivals met kids
Zelf vinden wij het heerlijk om er lekker met de kids op uit te gaan. En wat is er dan leuker dan een middagje plezier voor jong én oud? Want voor ons is een festival pas écht Kidsproof als er zowel aan de ouders als aan de kinderen gedacht is. Want het klinkt cliché, maar ‘als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders dat ook’. Zowel Arnhem als Nijmegen heeft dit voorjaar weer superleuke festivals voor je in petto! Festivals waar je met kids meer dan welkom bent!

Hieronder hebben wij onze 5 favorieten voor je op een rijtje gezet!

1.Wat dacht je bijvoorbeeld van 4 dagen lang theater, muziek, uitzicht, eten en drinken, in de buitenlucht? Tijdens het Hemelvaartweekend vindt in één van de mooiste parken van Arnhem Hoogte80 Festival plaats! Er spelen speciale kidsbands, je kunt knutselen en een leuke voorstelling van tekenaar Kees de boer rondom zijn prentenboeken over Agent en Boef zien. Toegang tot het festivalterrein is gratis.

Hoogte80 Festival
Foto links: Irie Photography; Foto rechts: Robert Koekkoek

2. Tijdens het Pinksterweekend kun je in Park Brakkenstein in Nijmegen genieten van wereldse muziek tijdens de Music Meeting! Naast veelal onbekende, hoogwaardige muziek uit alle delen van de wereld, lekker eten, drinken, festivalmarkt, silent disco, kunnen je kids genieten van een speciaal samengesteld kinderprogramma op de Mini Meeting. Kinderen t/m 15 jaar hebben gratis toegang.



3. Plof met familie van 10 t/m 12 juni neer op een picknickkleed, eet je buikje heerlijk rond en geniet van theater en muziek op het foodtruckfestival Eten op Rolletjes in Arnhem. Kinderen zijn meer dan welkom! Kids kunnen zich vermaken op de speelplaats met een draaimolen, een knutselbus, kinderkooktheater en kunnen ze zich laten schminken. Gratis toegankelijk.

Eten op Rolletjes

4. Lekker eten en drinken bij de hippe foodtrucks van Rrrollend Nijmegen op Plein 1944 in het centrum van Nijmegen (20 t/m 22 mei), terwijl je kids zich vermaken met toffe kinderactiviteiten, zoals o.a. knutselen en schminken op het Kidsproof Kinderplein! Dit grote openlucht restaurant is alles waar je naar zoekt: hapje, drankje, entertainment voor de kids, muziek en gezelligheid! Gratis toegankelijk.



5. Kids 'n' Billies, al jaren het stoerste muziekfestival voor het hele gezin in Openluchttheater de Goffert in Nijmegen op zaterdag 18 juni! Twee podia met supercoole muziek, maar ook voor de kids is er volop vermaak, zoals workshops, zwieren in de zweefmolen, suikerspinnen, popcorn eten, een vetkuif in je haar laten zetten, hoela-hoeps, tattoos, waterpistolen en andere extra’s. Tickets kun je online bestellen.



Ook superleuk om te doen, neem een picknickmand mee! Geen zin  in plakkerige boterhammen? Dan is de Urban Chef de oplossing! Ze verkopen picknickmanden die barstensvol zitten met sandwiches, heerlijke pastasalade, home made taarten, quiche, vruchtensap en zoetigheid. Wat wil je nog meer? Ideaal voor het festivalseizoen en de zomer...




Zo, wat een feest weer in onze regio! Laat het festivalseizoen maar beginnen! Wij kunnen haast niet wachten om te gaan!
Picknickmand mee, kids een alertbandje om voor hun veiligheid en onze rust en lekker genieten met vrienden, familie, buurtjes bij één van de leuke festivals! Heel veel festivalplezier!

Lees ook de 1e editie van de festivalspecial van Kidsproof Arnhem en Kidsproof Nijmegen!

Groetjes, Inka en Esther