Op bezoek bij Het Mega Sint Spektakel!

19 november 2016

Je vindt nergens zo'n Sinterklaas fan als mijn oudste. De 5 decemberkoorts begint al in september en loopt tot ver in het nieuwe jaar door. Dus toen we hoorde dat er een Mega Sint Spektakel in Julianatoren zou komen, moesten we daar natuurlijk heen!

Swingen met Party Piet Pablo!

Van te voren wisten we eigenlijk niet goed wat we konden verwachten van de attracties. We gaan regelmatig in het voorjaar en in de zomer naar de Julianatoren, maar is het ook leuk op een regenachtig weekend in november? En toen het weerbericht voor zondag ook nog storm voorspelde, zagen we de bui al hangen. We hebben ons voor niets zorgen gemaakt, het was geweldig! Zijn we nat geregend? Zeker, maar we waren er op gekleed en met een extra setje droge sokken en broeken was het prima te doen.

We stapte uit de auto en de eerste Piet was al gespot! Bij de ingang werden we begroet door de mooiste Piet (vond tie zelf) en kregen ze een handje pepernoten. Vanaf daar zagen we Amerigo staan en daar moesten we natuurlijk even een foto van maken.




Overal waar we keken zagen we Pieten. Zo leuk om een keertje rustig de tijd te hebben voor een praatje met al die Pieten. En niet alleen een praatje, ze zaten ook gewoon in de ritjes! In plaats van naast mama zitten, wilde mijn jongste met die leuke Meisjespiet mee in het spookhuis...

Na een aantal ritjes was het tijd om wat te gaan eten én Sinterklaas te ontmoeten. Terwijl wij in de rij stonden voor de lunch in het zelfbedieningsrestaurant, werden de kids vermaakt door de Pieten. We hadden natuurlijk wat eerder moeten gaan eten, want zodra Sinterklaas eraan kwam voor de Meet en Greet, was de lunch helemaal vergeten. Zo grappig om te zien dat de meeste kinderen Sinterklaas toch wel heel spannend vinden. In plaats van apart bij Sinterklaas te komen, schuifelden ze hand in hand het podium op. Na het maken van de foto zei hij zelfs, 'Nou dag hoor' nét als in het sinterklaasjournaal!



Na de Meet en Greet gingen we snel door naar de Mega Sint Spektakel show. Er zijn vijf van deze shows per dag en je moet van te voren een plekje reserveren. Ik zou aanraden om op tijd in de rij te gaan staan, het is een klein theater en voor de kleintjes is het echt een must om voorin te kunnen zitten. Binnen was het flink warm dus de natte jassen konden lekker uit. 

We hebben bijna een uur genoten van een show met Party Piet Pablo, Love Piet, Meisjespiet, meneer Barend en Sinterklaas! Enige minpuntje van de show was toen Sinterklaas aan alle kinderen beloofde dat ze vanavond hun schoen mochten zetten. Alle ouders in de zaal slaakte collectief een kreet van ellende, bedankt Sinterklaasje... 

Behalve deze gave show kunnen ze ook nog naar de Haal-Je-Pieten-diploma-show, lekker swingen tijdens de Pieten Disco en voor de kids die even rustig wilde zitten is er de mogelijkheid om te kleuren voor Sinterklaas.

Samengevat, Het Mega Sint Spektakel in de Julianatoren is een dikke aanrader! 
We hebben ons heerlijk laten onderdompelen in de sinterklaaspret. En omdat er zóveel Pieten door het hele park lopen, heb je echt het gevoel dat je een dagje uit bent geweest mét de Pieten en Sinterklaas. Bij de intocht en sinterklaashuizen is het altijd zo druk dat echt de tijd nemen voor de kinderen niet mogelijk is. Dit was tijdens het Mega Sint Spektakel absoluut niet het geval, ze hebben heerlijk kunnen kletsten met de Pieten en hoe leuk is het dat er een Pietje met je mee gaat in de attracties.

Tip: plan van te voren de activiteiten (met de tijden) die je zeker niet wilt missen . Op de momenten dat het echt heel hard regende, zaten we lekker bij een show of activiteit. Zodra het weer iets opklaarde gingen we snel een aantal attracties af. 

Zaterdag 26 november kun je nog een keertje naar het Mega Sint Spektakel in de Julianatoren. Kijk hier voor meer informatie, enne hou er alvast rekening mee dat ze die avond ook nog even hun schoentje mogen zetten...