Onze top tien leukste kinderboeken

5 juli 2016

Welke boeken neem je dit keer mee op vakantie? De Arnhemse Kinderboekwinkel heeft een top 10 van de leukste (zomer)kinderboeken voor ons samengesteld. 

Met deze boeken gaat lezen tijdens de vakantie helemaal vanzelf!



De groeten van de krijtjes (2+) - Thomas Jeffers
Teun denkt dat hij rustig verder kan kleuren nu de krijtjes uit zijn kleurdoos tevreden zijn, maar niets is minder waar. Er zijn in de laatste jaren veel andere krijtjes gedupeerd. Zij werden achtergelaten op een vakantie-adres, verdwenen tussen de kussens van de bank of werden opgegeten (en uitgespuugd!) door de hond. Teun krijgt ansichtkaarten van al deze ongelukkige exemplaren. De groeten van de krijtjes is het tweede fantastische krijtjesboek vol grappige ansichtkaarten van een nieuwe lichting verwaarloosde krijtjes



Kamperen (4+) - Philip Waechter
Kamperen is fantastisch, zelfs al loopt niet alles als gepland. Tim beleeft heerlijke avonturen, ontmoet nieuwe vrienden en achtervolgt een wegvliegende tent. Zelfs de lange autorit en een muggenplaag kunnen de pret niet bederven. Een vrolijk prentenboek waarin de illustraties een groot deel van het verhaal vertellen.



Het grote AVI vakantieboek (7+)
Dit AVI-vakantieboek biedt urenlang vermaak: in de auto, op het strand of voor de tent! Boordevol puzzels, raadsels, verhalen, strips en nog veel meer. Met speciale AVI-verhalen van je favoriete schrijvers zoals; Jacques Vriens en Janneke Schotveld.



Superjuffie op kamp (7+) - Janneke Schotveld
Het is zover! Juf Josje gaat met haar klas op kamp. Kleine tegenvaller is alleen dat meester Snor ook meegaat. Zelf heeft hij er in ieder geval wél erg veel zin in.
Ondanks zijn aanwezigheid begint juf Josje ook uit te zien naar het kamp. Het kan toch wel een keer drie dagen gewoon goed gaan?



Mees Kees op kamp (8+) - Mirjam Oldenhave
Als juffies op kamp gaan, dan kunnen meesters dat natuurlijk ook. Wanneer de strenge directrice Dreus onverwachts het kamp moet verlaten, krijgt Mees Kees de taak om alles in goede banen te leiden. Maar of dat helemaal goed gaat...



Mijn reis naar... (8+) - Marit Törnqvist en Hans Hagen.
In dit reisboek kun je schrijven, tekenen, plakken en spelletjes doen. De vragen en tips brengen je op een heleboel ideeën. Door dit boek zie je nóg beter wat jouw vakantieland zo bijzonder maakt. Waar je ook heen gaat: met Mijn Reis kom je ogen en oren te kort!



Lonely Planet, verboden voor ouders (9+) 
Met de reeks 'Verboden-voor-ouders'* ontwikkelde Lonely Planet boeken die jongeren op een heel smeuige manier, fascinerende bijzonderheden vertellen over de geschiedenis en bezienswaardigheden van verschillende grote steden. Wedden dat jij je ouders kunt rondleiden op je volgende citytrip!



Young Scientist vakantieboek (9+)
Omdat nieuwsgierige kinderen niet ineens ophouden met nieuwsgierig zijn als de vakantie begint, verzamelde de redactie van New Scientist de leukste wetenswaardigheden, raadsels en puzzels over de meest populaire vakantiebestemmingen. Perfect voor op de achterbank, in de trein of in het vliegtuig.



Hotel Bonbien (10+) - Enne Koens.
Een toegankelijk en luchtig zomeravontuur, waar toch een groot probleem achter schuil gaat. Hotel Bonbien is een klein hotel, mensen blijven er doorgaans maar één nachtje. Het is voor Siri’s ouders moeilijk om het hoofd boven water te houden. Wanneer de ouders van haar vriendin Sylvie plotseling gaan scheiden, wordt Siri bang dat de hare ook uit elkaar willen. Hoe moet het dan verder met Hotel Bonbien?



Eilanddagen (13+) - Gideon Samson.
Omdat zijn moeder met haar nieuwe vriend op vakantie wil, wordt Jakob deze zomer bij zijn Griekse vader gestald. Maar wat aanvankelijk een saaie vakantie vol oude stripboeken leek, verandert in een idyllische zomer als hij Michális en Puck ontmoet...

Je kunt al deze boeken kopen of thuislaten bezorgen door de Arnhemse Kinderboekwinkel

Veel leesplezier en een fijne vakantie!