Wie gaat het stokje overnemen van de Arnhemse Kinderboekwinkel?

5 september 2016

Bart en Carole gaan dit najaar met pensioen en dus moest er een nieuwe opvolger gevonden worden voor de Arnhemse Kinderboekenwinkel. En dat is gelukt! Ilse Bloemen (boekfanaat en moeder van 4 kids) gaat het stokje van ze overnemen. Kidsproof mocht haar alvast wat vragen stellen!

Ilse met haar 4 kids

Vertel, hoe ben je bij de Arnhemse Kinderboekenwinkel gekomen?

Ilse: Ik heb altijd al gezegd dat ik ooit een kinderboekwinkel wilde hebben maar het bleef altijd bij een verre droom. Tot een vriendin me vertelde dat ze op zoek waren naar een opvolger voor de Arnhemse Kinderboekenwinkel. Ik was meteen enthousiast. Ik ken de winkel zelf heel goed, ik kom er regelmatig om voor mijn eigen kinderen boeken te halen. Na een aantal gesprekken gevoerd te hebben, wist ik het helemaal zeker, ik wil deze leuke en spannende uitdaging aangaan. Ik heb er heel veel zin in!

Wat is jouw favoriete kinderboekschrijver?

Ilse: Ik hou van ondeugende kinderboeken. Boeken waarin kinderen de helden zijn en de problemen oplossen die de grote mensen gemaakt hebben. De boeken van Janneke Schotveld (Hotel Kindervreugd, Villa Fien, Oma Ontsnapt), Tosca Menten (Juffrouw Pots, Operatie Zeer Ernstige Ramp). en Roald Dahl (Mathilda, GVR) vind ik helemaal geweldig. Mijn kids houden allemaal erg van voorlezen dus dat doe ik  elke dag. Kan ik echt van genieten, dat momentje voor het slapen gaan. Als kind was mijn favoriete boek 'Meester van de Zwarte Molen' van Otfried Preussler.




Wat ligt er nu op je nachtkastje?

Ilse: Zelf vind ik het heerlijk om een thriller mee te nemen op vakantie. Lekker mijn verstand op nul met een spannend boek van bijvoorbeeld David Baldacci. Maar op dit moment liggen er alleen maar kinderboeken op mijn nachtkastje. Als eigenaar van een kinderboekwinkel moet ik natuurlijk álles van kinderboeken weten. Ik ben me dus helemaal aan het verdiepen. Oudere boeken, nieuwe boeken, voor alle leeftijden, heerlijk!

Heb jij nog tips voor kinderen die niet zo van lezen houden?

Ilse: Ik ben van mening dat je altijd naar je kind moet kijken. Waar liggen zijn of haar interesses. De beginnen de AVI-boeken hebben vaak een wat simpeler verhaallijn. Sommige kinderen hebben interesse in grotere verhalen maar zitten dan vast in hun AVI-niveau. Gewoon loslaten. Zoek een boek uit wat ze zelf leuk vinden en ga er samen voor zitten. Dan komt de rest van zelf wel.

Ik ben ook grote fan van  “Samenleesboeken”. Deze boeken hebben een makkelijker stukje voor de beginnende lezer en een apart stukje voor gevorderde lezers. Ideaal om samen met papa/mama of een grote broer of zus te lezen.

Luisterboeken vind ik ook ideaal.  Kunnen ze heerlijk rustig naar liggen luisteren en het is ook nog eens goed voor hun taalontwikkeling! Echt een aanrader. Weet je niet zo goed welk boeken bij je kind passen? Kom dan gewoon even langs bij ons in de winkel, zeker weten dat we iets passends voor je kunnen vinden.

 

Iets heel anders, waar ga jij graag een hapje eten in Arnhem?

Ilse: Mijn kids zijn echt fan van pannenkoeken en we gaan dan ook het liefst naar pannenkoek restaurant Hartenlust in Elst.

Heb je ook een favoriete quote?

Ilse: In de Arnhemse kinderboekwinkel hebben ze een eigen quote; “Je mag overal aankomen en je hoeft niet op te ruimen”! Dat vind ik geweldig, zo hoort een kinderboekwinkel te zijn. Daar sluit ik me dan ook helemaal bij aan.

Waar ga je zelf graag heen met de kids?

Ilse: Het Watermuseum blijft bij ons favoriet. Het maakt niet uit hoe vaak we er al geweest zijn, mijn kinderen blijven het leuk vinden. Natuurlijk gaan we ook regelmatig wandelen in Sonsbeek Park of lekker uitrazen in het bos.

Wat kunnen we nog voor leuks verwachten de komende tijd?

Ilse: Ik wil graag wat nieuwe artikelen aan het assortiment toevoegen, leuke (boeken)hebbedingetjes, puzzels, stripboeken etc. Ik ben ook aan het kijken hoe we een lees en speelhoekje kunnen creëren. Verder heb ik ook heel veel zin om leuke activiteiten te organiseren. Wie weet kun je straks wel heerlijk een keertje bij ons komen knutselen!

Wij houden jullie natuurlijk op de hoogte van alle nieuwtjes en activiteiten van de Arnhemse Kinderboekwinkel, hou onze uitagenda daarom goed in de gaten!

Kun je nog wel wat leesinspiratie gebruiken?? De Arnhemse Kinderboekwinkel heeft een Kinderboeken top 10 voor ons samengesteld met de leukste boeken voor de zomer!