Zó leuk is de Gelderse Vallei!

28 september 2018
Wij krijgen regelmatig vragen of we nog leuke uitjes weten in de Gelderse Vallei, niet vreemd natuurlijk want vanuit onze regio ben je er zó! Lekker wandelen op de Ginkelse hei, een voorstelling meepikken in het theater of een hapje eten. De Gelderse Vallei is zo leuk! Daarom hebben we besloten om deze maand deze regio lekker in de spotlight te zetten op Kidsproof!
Zó leuk is de Gelderse Vallei!
Ede, Wageningen, Veenendaal, Barneveld zo dichtbij en zó leuk om te gaan ontdekken met de kids! Kidsproof ging alvast voor je op pad en dit zijn onze aanraders. Veel plezier in de Gelderse Vallei!


Stoere activiteiten in de natuur
Lekker actief zijn in de natuur én plezier hebben? Kom dan eens naar Simia Buitensport. Midden in de natuur op grote hoogtes klimmen en slingeren. Of liever met beide benen op de grond? Discgolf en boog-schieten kun je ook uitproberen bij Simia Outdoor Activiteiten. Leuk voor de hele familie of voor je kinderfeestje.


Lachen, gieren, brullen met Buurman en Buurman 
Het doldwaze duo Buurman en Buurman komt op 20 oktober naar Theater Junushoff in Wageningen. Buurman en Buurman hebben last van mollen. Hun hele tuin gaat eraan! Dus gaan de buurmannen op mollenjacht. Geen probleem voor een buurman. Maar als blijkt dat de mollen onder hun huis zitten hebben ze wel een probleem. Of toch niet…? Hoe dat afloopt moet je komen zien! 



Ideaal voor de herfstvakantie, bezoek Museum Nairac in Barneveld!
Kom kennismaken met Museum Nairac en daag elkaar uit met bijvoorbeeld een spelletje ‘Barnevelds memory’ op de digitale tafel of doe de speurtocht. Tijdens de herfstvakantie mag je zelf aan de slag en wordt je kunstwerk tentoongesteld!


Voor stuiterballen en energiebommetjes
Laat je kind even uitrazen bij speelboerderij De HappyfarmStuiteren, glijden, racen of toch even rustig met de konijntjes knuffelen. Volop speelplezier, zowel binnen als buiten! En in de vakanties zijn ze vaker en langer open! Handig: Op woensdagochtend is er een speciaal speeluurtje voor de peuters.



Ontdek de herfst
Ga mee met IVN en beleef de herfst! Proef gepofte kastanjes, speur naar paddenstoelen, ga mee op vogelexcursie, maak een boswandeling of doe een van de andere leuke activiteiten in de regio Amersfoort, Arnhem en de Gelderse Vallei! Zo is er bijvoorbeeld op 24 oktober een Oma-Opa en kleinkinderen excursie. Speciaal voor alle opa´s en oma´s die die eens een gezellige excursie met hun kleinkids willen meemaken! (foto Arnaud van den berg)



Hartverwarmend muziektheater voor de hele familie
De Toneelmakerij zet samen met Frédérique Spigt het theater op zijn kop met De Krijtkring (10+), een grootse familievoorstelling met de adem van een popconcert. Als de vrouw van de gouverneur vlucht bij het uitbreken van de revolutie, vergeet ze één ding: haar kind. Het kleine meisje blijft bang en alleen achter. Zou jij voor haar zorgen als je haar vond? Spanning, humor en ontroering wisselen elkaar in razend tempo af in deze gave voorstelling. Op 16 november te zien in Theater Junushoff!


Wandelen op de hei
Als je aan Ede denkt dan denk je aan bos en hei. Ideaal dus om een middagje lekker met de kids te gaan wandelen. Superleuk om dan ook even te gaan kijken bij één van de twee schaapskooien die er te vinden zijn. Dat motiveert soms net even wat meer om de kids in de benen te krijgen.


Nog meer leuke Kidsproofadresjes ontdekken? Check dan even de Uitagenda van Kidsproof Amersfoort/Kidsproof Arnhem!