Kindermuziekweek in Musis & Stadstheater Arnhem

27 maart 2022
Muziek verbindt, maakt blij én muziek maken kan altijd!  Van 1 t/m 10 april is de jaarlijkse landelijke Kindermuziekweek. Dit jaar voor het eerst in Musis & Stadstheater Arnhem! Deze week staat volledig in het teken van muziek en is voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Musici geven tijdens deze muzikale week de waarde van muziek door aan volgende generaties. Neem je kind(eren) naar een van de mooie kinderconcerten, familievoorstellingen of workshops.
Kindermuziekweek in Musis & Stadstheater Arnhem

Leuke workshops

Compositieworkshop (6+)
Word muzikant, beatmaker en producer in één workshop! In deze energieke workshop leren kinderen in de speciale mobiele opnamestudio van Protoon Music hoe ze met elkaar een eigen muziekstuk kunnen maken.
Musis Arnhem, 2 april
Protoon




Helemaal Betoeterd! (8+)
Tijdens deze gave muzikale workshop maken kinderen kennis met (koper)blaasinstrumenten. Ze krijgen een spoedcursus toeteren door middel van spelletjes, improvisatie en oefeningen. Aan het eind is er een klein optreden. Daar zit muziek in!

Musis Arnhem, 3 april
Workshop



Voor de allerkleinsten


Olifantje in het bos (1+)
Samen met twee musici van het Epos Ensemble maakt het olifantje allemaal vrolijke en spannende dingen mee. Ze komen allerlei dieren tegen en ze worden gevraagd mee te zingen, spelen, tellen en meer! Kinderen bepalen het verloop. Zing, speel en tel mee!

Musis Arnhem, 5 april
Epos Ensemble



Babyconcert (0+)
Wiebelen, wiegen, kruipen en meer. Het kan allemaal in dit bijzondere concert. Ga jij ook muziek ervaren met je baby?

Musis Arnhem, 6 april
Bibi van den Dijck en Heleen Vegter



Mooie familievoorstellingen


Onder de grond (4+)
Heb je je wel eens afgevraagd waar je uitkomt als je een gat graaft naar de andere kant van de wereld? Zo komen Mare en Lev elkaar in de diepste diepte tegen. Ze trekken samen verder naar een plek die ze allebei niet kennen. Reserveer tijdig je kaartjes.

Stadstheater Arnhem, 2 april
Wie Walvis



Zwanenmeer (6+)
Een sprookje gebaseerd op het beroemde ballet van Pjotr Tsjaikovski en De wilde zwanen van Hans Christian Andersen. De Koning is op zoek naar een bijzondere vrouw om mee te trouwen en geeft een bal. Hoe zal dit aflopen? Dit wil ik zien!

Stadstheater Arnhem, 3 april
Holland Opera



Baboesjka & het beest (6+)
Baboesjka is de hoofdpersoon in de Russische Belle en het beest, een muzikale familievoorstelling voor iedereen die houdt van beesten, verrassingen en de liefde. Ze is niet de brave prinses die je zou verwachten, maar een ondernemende, avontuurlijke jonge dame die voor niemand bang is. Deze voorstelling zit vol muziek, dans en is stiekem een kleine taalcursus Russisch. Reserveer nog gauw je tickets.

Musis Arnhem, 10 april
Hexagon Ensemble en Joep Onderdelinden



Tip voor ouders


Lunchlezing: muziek en het jonge brein
De invloed van muziek is opmerkelijk. Mensen gaan uit hun dak op popconcerten, verstijfde Parkinson-patiënten maken ineens danspasjes, kinderen beginnen te springen. Muziek bereikt vele uithoeken van het brein. In deze lunchlezing vertelt Ben van Cranenburgh over de kracht van muziek en hoe het brein hierop reageert.
Reserveer vooraf je tickets.

Musis Arnhem, 5 april
Over de kracht van muziek Reserveer vooraf je tickets.



Veel plezier in het theater!

Groetjes, Esther

Naar de website