• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Stoere leeuw of tijgerTerug naar het overzicht

Maak van je kind een stoere leeuw of tijger met deze schminktips.
Wat heb je nodig?
Oranje, gele, zwarte, witte en rode schmink. Een sponsje en een penseeltje om de schmink aan te brengen.

Hoe schmink je?
Zet met het sponsje een hele lichte basis op over het hele gezicht. Maak hiervoor een mengsel van gele, oranje en witte schmink. Meng net zolang tot je de voor jou goede kleur hebt. Maak daarna met het sponsje de buitenrand van het gezicht en de bovenkant van de neus rood. Doet dit niet te fel!

Hierna breng je de witte stukken aan boven de ogen, onder de neus en onder de mond. Gebruik hiervoor ook het sponsje. Zorg ervoor dat je de spons goed uit hebt gespoeld, anders lopen de kleuren door elkaar!

Hierna zet je met het penseel de zwarte strepen. Begin de streep met het puntje van het penseel en laat deze wat uitwaaieren naar het einde van de streep toe om deze te verdikken. 

Tot slot maak je het puntje van de neus zwart en teken je de zwarte lijntjes en de stippen op het stukje tussen de bovenlip en de neus.

Belangrijk bij het schminken van dit patroon is dat je er de tijd voor neemt om de kleuren te laten opdrogen. Als je te haastig werkt, heb je kans dat de kleuren in elkaar gaan overlopen bij het aanbrengen.

Veel succes!

Je kunt een tijger of leeuw op heel veel manieren schminken. Kijk maar eens naar voorbeeldfoto 2 en 3.
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs