De Bossche pareltjes

5 juni 2016
Vier een échte Bossche zomer en beleef de wereld van onze Bossche schilder Jheronimus Bosch!
Den Bosch staat deze zomer ook helemaal in het teken van onze Bossche kunstenaar Jheronimus Bosch. Dit zijn de leukste Bosch-activiteiten die je deze zomer zeker kunt gaan doen en beleven. 

1. Theaterfestival Boulevard
Van 4 - 14 augustus barst de Parade uit zijn voegen met theater, dans, muziek, performance, kleinkunst, straattheater en beeldende kunst en dat allemaal geïnspireerd door het werk van Jheronimus Bosch. Zoals de voorstelling 'Hoe grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde...' van Theater Artémis en Het Zuidelijke Toneel. Superleuk dus reserveer alvast kaarten!
2. Bosch by Night lichtshow
Jheronimus Bosch komt tot leven tijdens een specatulaire lichtshow op de Markt in Den Bosch. Dit mag je niet missen! Dus leg alvast een datum vast in je agenda!
3. Bosch Virtual Reality
Reis door de beroemste schilderij 'Tuin der lusten' met de modernste techniek in authentieke omgeving. Zo gaaf! 
4. Hemel- en Hellevaart 
Ontdek de stad vanaf het water en geniet van een bijzondere (en spannende) film Hemel en hel. Reseveer nu alvast jouw bootje! 
5. Zandsculpturenfestival Brabant 
Bijna 1 miljoen kilogram speciaal beeldenzand is omgetoverd tot een indrukwekkende tentoonstelling van zandsculpturen tot wel 8 meter hoog. Doe de route door Oss en verzamel alle stempels. Wie weet slaap jij dan een nachtje in het 1e zandhotel van de wereld. Gaaf! 
6. Fantastival 
Een middag lang genieten van straattheater in het centrum van Oss van nationale en internationale bodem én vele lokale artiesten die geïnspireerd zijn door de Bossch kunstenaar. 
7. De dieren van Jeroen Bosch
De vakantie is hét moment om de Bosch Grand Tour te gaan doen. Van huis-, tuin- en keukendieren die je nog dagelijks tegenkomt tot dieren die de werkelijkheid ver voorbijgaan. Jheronimus Bosch heeft het geschilderd en dat kun je nu zien bij Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Of ontdek hoe de wereldberoemde schilderij 'Tuin der lusten' dat met nieuwe technologie volledig tot leven gewekt wordt bij MOTI in Breda. 
8. Een wonderlijke klim 
Een wandeling tussen de fabeldieren en potsenmakers op het dak van de basilieke kathedraal de St-Jan in Den Bosch. Zekere weten dat jij een wonderlijke klim beleeft! 
9. Bosch experience app 
Download de speciale Bosch Experience app en volg het spoor van de schilder door zijn stad. Met de gratis plattegrond kun je je eigen route bepalen en zorg voor een overgetelijke beleving. Superleuk! 
10. Boeken en stripboeken
Om de Jeroen Bosch nog meer tot leven te brengen zijn er diverse strip- en boeken geschreven. Lees hier welke en bestel ze gelijk. Super leuk voor onderweg of op je vakantieadres. 

Veel Bosch-plezier deze zomer!