De leukste Bossche (strip)boeken!

27 juni 2016
Deze boeken brengen de Bossche kunstenaar weer tot leven!
Zodra de vakantie nadert gaan wij opzoek naar leuke, spannende en bijzonder boeken. Want er zijn momenten dat onze meiden even geen zin hebben om het water in te duiken of in de zon te spelen, maar zich juist even willen terugtrekken en willen verdwalen in een verhaal. En ter ondersteuning van het Jheronimus Bosch 500 zijn er een aantal leuke boeken gepubliceerd waarvan er een aantal zeker mee in de koffer gaan. Welk boek neem jij mee? 

  • Bosch - Het vreemde verhaal van Jeroen, zijn pet, zijn rugzak en de bal... Een prentenboek zonder woorden, waarin de magische wereld van Jheronimus Bosch het toneel wordt van een spannend avontuur.
  • Suske en Wiske 'De Bibberende Bosch' Deze nieuwste uitgave van Suske en Wiske speelt zich af in het 's-Hertogenbosch van de late middeleeuwen en draait helemaal om Jheronimus Bosch.
  • "Alex, en het Feest van Jeroen Bosch" vertelt het verhaal van Alex, die met zijn grote broer het museum in Den Bosch bezoekt. Hij verveelt zich, want hij begrijpt niets van de schilderijen van de schilder en de uitleg van zijn broer. Zijn gedachten dwalen af en op een onverklaarbare manier belandt hij in een van de schilderijen. Hij komt terecht in allerlei avonturen en ontmoet allerlei vreemde karakters.
  • Schetsboek van Jeroen Bosch. De jonge Jeroen wil net als zijn vader, broers en ooms schilder worden, maar zijn vader vindt dat hij daarvoor te veel fantasie heeft. Jeroen moet maar een ander vak leren. Dat wordt twaalf ambachten en dertien ongelukken, waarvan Jeroen in zijn logboek als een kritische antiheld verslag doet. Zou het hem lukken schilder te worden?
  • Op zoek naar Jeroen Bosch. In 'Op zoek naar Jeroen Bosch' verdwaalt schrijver Paul van Loon zelf, via een geheimzinnige oude put in Den Bosch, in de wonderlijke, griezelige wereld van Jeroen Bosch 'De hofschilder van de hel'.
  • Kik is op Mik. Heksje Kik is op schaatsertje Mik. Maar om hem dat te kunnen vertellen, moet Kik eerst de berg af, de velden door, de wegen over en de berg weer op. Een tocht vol hobbels en bobbels. Gelukkig krijgt zij onderweg hulp van Kris de vis, reus Teus, de zwoot, en Mous de mol.
  • Jeroen en het geld van toen. Bij de gelijknamige tentoonstelling die vanaf februari 2016 in het Jheronimus Bosch Art Center te bezoeken is, verscheen eerder al het boek bij deze expositie. Acht verschillende auteurs vertellen, elk op hun eigen gebied, wat geld in de tijd van Bosch met mensen deed. Dit prachtig geïllustreerde boek eindigt met twee hoofdstukken over de Jheronimus Bosch 2016 herdenkingspenning.
  • Stenen in het hoofd. Geïnspireerd door het schilderij De keisnijding van Jeroen Bosch, daagt de auteur de lezer uit om naar de ‘keien’ onder de eigen schedel te kijken.
  • Jheronimus, de wegen naar hemel en hel. Een volledige inleiding op het fantasierijke werk van Jheronimus Bosch.


De boeken zijn online via Jheronimus Forever verkrijgbaar of bij een van de leuke boekhandels in en om Den Bosch


Veel leesplezier! 

Liefs, 

Gwen