Dé leukste Kerstvakantie-uitjes

13 december 2015
Onze sitemanager deelt hier haar favorieten tips voor in de kerstvakantie! 
De mooiste tijd van het jaar komt er weer aan, Kerst! Een heerlijke periode waarin bij ons vooral het 'samenzijn' centraal staat. Samen lekker uit eten, samen het oude jaar afsluiten, samen het nieuwe jaar inluiden. Ook is de 2 weken kerstvakantie is voor ons hét moment om er lekker op uit te gaan, soms in de omgeving en soms net iets verder weg. 1 ding is dus zeker, samen maken we fijne herinneringen. Zo gezellig!

Wat ga jij deze kerstvakantie doen? Dit is onze Top 5 favoriete kerstuitjes in en om Den Bosch!

  1. In actie op een gave Fort! 
    Op zaterdag 20 december, zondag 27 december, woensdag 30 december en zondag 3 januari kun van je van 13.30 - 15.40 uur gave proefjes doen bij de GeoLab bij GeoFort in Herwijnen. Of ervaar zelf hoe de aarde verandert door aan de 4D Globe te draaien. Stap in een vliegtuig vol spionagecomputers en vind de illegale bouwwerken. Zoek met de infraroodcamera naar kapotte wisselverwarmingen of loop de verschillende routes door het doolhof. Er is zoveel te doen. Zo gaaf! 
  2. Vier de kerst bij Theater de Speeldoos in Vught 
    Geen zin om naar buiten te gaan? Ga dan naar de film in een écht theater! Tijdens de kerstvakantie draaien verschillende kinderfilms bij Theater de Speeldoos in Vught. Beleef samen met Eekhoorn en zijn rattenvriend gave avonturen in De Notenkraak, ontdek hoe Riley met haar emoties omgaat in de film Binnenstebuiten of stap in de wereld van Elsa en Anna tijdens de Frozenmiddag. En super leuk; en met jouw bioscoopkaartje kun je een gratis pannenkoek eten bij Pannenkoekenhuis Het Betoverende Bos in Esch. Zeker weten dat dit een heerlijke vakantie wordt!
  3. Beleef de kerst op een écht kasteel
    Tijdens de kerstvakantie kun je elke dag vanaf 13.30 uur een kinderrondleiding bij Kasteel Ammersoyen doen. De rondleiding eindig je met een mooi kerstverhaal op de Verhalenzolder. Ook super leuk, verkleed je als ridder of jonkvrouw en pas in de wapenkamer een harnas. Kerst op een kasteel is zo gaaf!
  4. Maak van jouw kerstvakantie een kunstvakantie! 
    Op woensdag 23 en 30 december kun je meedoen met kinderworkshop Staalpraal en Mutsegefruts bij het Stedelijk Museum 's Hertogenbosch. In de hal van het museum kun jij jouw creativiteit de vrije loop geven maak jouw eigen winterse sieraad. Wat een creativiteit tijdens de vakantie. Super leuk! 
  5. Bezoek de gezelligste huiskamer van Den BoschOok dit jaar is er een mooie programma samengesteld in de gezelligste huiskamer van Den Bosch (Bosch winterparadijs). Zo kun je jouw schaatskunsten tonen op de schaatsbaan, hang jouw wens in Joris' Kerstboom, geniet van heerlijke winterse gerechten en maak de mooiste kerst-knutsels.
Heb jij nog een tip die je aan deze lijst wilt toevoegen? Laat het ons weten via denbosch@kidsproof.nl

Nóg meer leuke activiteiten in en om Den Bosch vind je in onze Uitagenda. Hier zie je in één overzicht wat er per dag in de vakantie te doen is óf houd onze Facebook-pagina in de gaten. Ook daar inspireren we je gedurende de kerstvakantie dagelijkse met leuke inspiratie om samen te doen. 

Op zoek naar een leuk uitje net iets verder weg? Lees dan hier onze nieuwsbrief vól leuke Kerst-uitjes door het hele land. 

Fijne kerstvakantie!
Gwen