Een Bosch-jaar!

27 februari 2016
Volop Bosch-plezier in en om Den Bosch!
Hij was en is de beroemdste zoon van ’s-Hertogenbosch: Jheronimus Bosch. Aan de Bossche Markt, leefde en werkte hij, maakte daar bijzondere schilderijen en tekeningen vol fantasie en verbeelding! In 1516 overleed Jheronimus. En in 2016, vijfhonderd jaar later, wordt hij herdacht in zijn geboortestad. Met een feestelijke, internationale culturele activiteiten viert Den Bosch zijn leven en werk. Wij zijn nieuwsgierig, jullie ook? Lees hier wat er allemaal te doen is in en om Den Bosch! 
 
De 10 leukste Bosch-activiteiten in Den Bosch 
  1. Een wonderlijke klim; aanschouw van dichtbij de prachtige beelden die op 25 meter hoogte staan. Zesennegentig prachtige luchtboogbeelden uit natuursteen gehouwen staan er. Fabeldieren, muzikanten, draken, potsenmakers (grapjassen) en monsters, die je normaliter niet kan zien. Waan jezelf in vervlogen tijden en ervaar de middeleeuwen. Zo gaaf!
  2. Doe de Bosch Experience; ga op ontdekking door de stad van de schilder en volg het spoor van de schilder door Den Bosch. Stel je eigen route samen met de gratis Bosch Experience App. Zeker weten dat het een onvergetelijk beleving wordt! 
  3. 'Visioenen van een genie'Nog nooit eerder werden zoveel werken van deze “duivelskunstenaar” bijeengebracht en dat is nu te zien bij het Noordbrabants Museum!
  4. Bosch by nightEen spectaculaire lichtshow op de markt dat het verhaal van Bosch verteld. Zo gaaf! 
  5. Het danshart van Den BoschEen dansspektakel gebaseerd op het rijk geïllustreerde ‘Schetsboek van Jeroen Bosch’. In schitterende kostuums en decors maken zorgen de leerlingen voor een bijzondere dansvoorstelling. Echt een aanrader! 
  6. Bosch in BedDe fantasie van Jheronimus Bosch komt in deze voorstelling in klank en beeld tot leven komt. Prachtige dans, meeslepende muziek en ongelofelijke gebeurtenissen staan garant voor een zinderende theaterervaring. Dit mag je niet missen dus bestel gelijk kaarten!
  7. Bosch beweegtOntdek hoe acrobaten, dansgroepen, muzikanten, steltlopers en jongleurs Jheronimus Bosch’ Marskramer sportief en innovatief tot leven brengen. Leuk! 
  8. Theaterfestival Boulevard; Een festival met volop theater, dans, muziek, performance, kleinkunst, straattheater en beeldende kunst geïnspireerd op de werken van onze Bossche Kunstenaar. 
  9. Bosch Parade; Een wonderlijke tocht van vaartuigen en objecten die geïnspireerd zijn op het werk en gedachtegoed van de middeleeuwse Jheronimus Bosch.
  10. Jheronimus ForeverEen mooi aandenken van onze Bossche schilder in huis hebben? Op Jheronimus Forever kun je super leuke lifestyle producten vinden. Van unieke boeken tot aan gave lampen en nog veel meer! 

Ook buiten Den Bosch worden en leuke Bosch-activiteiten gehouden die je niet mag missen zijn! Ontdek de dieren van Jeroen Bosch tijdens de tentoonstelling 'De Dieren van Jeroen Bosch' bij Natuurmuseum in Tilburg, het Hèrps Mèrtje in Herpen wat een gezellig samenzijn is voor de hele familie, Zandsculpturen Festival Brabant in Oss waar beeldzand is omgetoverd tot een indrukwekkende tentoonstelling van zandsculputeren en het Fantastival in Oss. 
 
Geniet van het Bosch-jaar!