Een natuurlijk anders kinderfeestje

3 januari 2016
Volop speur-, speel- en ontdekplezier bij Stadsboerderij Eyghentijds met Natuurlijk Anders! 
Een maand voordat onze jongste 5 jaar werd ben ik begonnen met de zoektocht naar een leuk kinderfeestje. Ze wordt 5 jaar, een spring in het veld en ook nog eens in het winterseizoen jarig. Zelf vind ik het leuk om ieder jaar een feestje te houden wat een herinnering is voor de jarige, waar ze gezellig samen met hun vriendinnetjes (en/of vriendjes) actief bezig zijn én er een plek ik waar ze naar binnen kunnen wanneer het weer omslaat. Redelijk ambitieus plan om dit allemaal in 1 kinderfeestje te gieten, maar ik ga ervoor! Dus wat gaan we doen? 

Met de oudste hebben we voor haar 5e verjaardag een de speurtocht in de wijk gehouden. Dit was super leuk, maar ook wel iets te ambitieus. Na een half uur speuren en wandelen wilde de kinderen niet meer naar huis wandelen *OEPS*. Dus dat werd het niet. Al gauw eindigde mijn zoektocht bij Stadsboerderij Eyghentijds in Rosmalen. Een plek waar je het boerenleven van dichtbij kan ervaren. Ook een plek waar onze meiden graag komen. Even ravotten in de speeltuin, crossen over de crossbaan én genieten van een pannenkoek. Dus ik belde Netje van Natuurlijk Anders kinderfeestjes. Zij verzorgt de kinderfeestjes bij Stadsboerderij Eyghentijds en ik vertelde wat mijn wensen waren. Zo gezegd zo gedaan! 

Volop speelplezier bij de Stadboerderij Eyghentijds
Het moment was aangebroken. Met 6 kids komen wij aan bij Stadsboerderij Eyghentijds. We wandelen over het terrein naar het plekje van Natuurlijk Anders waar wij welkom worden geheten door Netje. Een mooie gedekte tafel met heerlijke cupcakes zorgde voor veel 'ooohs en aaahs'. Nadat alle kadootjes uitgepakt waren, er genoten was van de mooi versierde cupcakes begon Netje te vertellen wat het plan van deze middag was. De kids luisterde aandachtig en stonden na het verhaal te springen om te beginnen. 

Speuren als een echte boer(in)
Met een fotospeurtocht in de hand rende de kids naar buiten om de eerste plek op de foto te vinden. Bij elke plek stond er een opdracht klaar. Van ballen gooien tot kruiwagenrace, van klimmen op een speeltoestel tot knuffelen met varkens. Even voelde de kids zich een échte boer en boerin. 

Creatief aan de slag 
Alle opdrachten waren vervuld, de kou was niet meer te houden, hét moment om naar binnen te gaan en creatief aan de slag te gaan. Na een glaasje ranja kreeg elke kind een 2D vogelhuisje van hout. De verf werd op tafel gezet en ze konden beginnen! Iedereen maakte zijn/haar eigen kunstwerk en mocht dit ook zelf laten drogen met een föhn. Zo gaaf! Daarna pakte Netje de kunstwerken mooi in en was het einde van het kinderfeestjes inzicht. 

Heerlijk anders eten
Bij een kinderfeestjes hoort natuurlijk een heerlijke feestmaaltijd.. en dit keer heeft de jarige gekozen voor PANNENKOEKEN! Biologische pannenkoeken met rietsuiker én biologische honing van de imker die ook op het terrein staat. 

Wat ons betreft een geslaagd kinderfeestje! Leerzaam, leuk, creatief én volop speelplezier! Een natuurlijk kinderfeestje dat net even anders is. De jarige ligt nu voldaan in bed te genieten van haar verjaardag! 

Ook zo’n natuurlijk anders kinderfeestje houden? Neem contact op met Netje van Natuurlijk Anders bij Stadsboerderij Eyghentijds in Rosmalen!