Hippe Happen Feest!

5 juni 2016
Dé  leukste festival voor het hele gezin is het Hippen Happen (food)festival!

Hét festivalseizoen is gestart! Als echte festivalganger moet ik altijd aan die tijd terugdenken dat we nog geen kinderen hadden. Samen met vrienden gezellig relaxen in een park, genieten van de zomerse zon met een lekker glaasje wijn, een heerlijke hapje en leuke muziek op de achtergrond. Steeds vaker komen dit soort evenementen uit de grond ploppen. De een nog gezelliger en leuker dan de andere. En sinds vorig jaar hebben wij in Den Bosch het Hippe Happen Festival! Een foodfestival met keukens op wielen en ludieke (kinder)activiteiten in de wijk "De Groote Wielen" in Rosmalen (gemeente 's Hertogenbosch) voor het hele gezin. Niet alleen wij zijn erg fan van dit evenement, maar ook zeker onze meiden! 

Hoe het begon...
5 enthousiaste vrijwilligers miste iets in de wijk De Groote Wielen en hebben hun krachten gebundeld om iets nieuws neer te zetten in een bloeiende (en groeiende) wijk van Den Bosch. Samen hebben zij Stichting Hippe Happen opgericht en zijn ze aan de slag gegaan met hét familie event van Den Bosch, een festival waar alles draait om lekker eten & drinken, goed vermaak, veel gezelligheid en natuurlijk elkaar ontmoeten. Dit jaar is Hippe Happen Festival gepland op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 september (het laatste weekend van het festivalseizoen). Heb jij het al genoteerd in je agenda? Wij wel!

   

Volop eten & drinken
De kleurrijke gerechten en drankjes zijn een feest voor het oog en de geuren die uit de keukens op wielen ontsnappen maken je hongerig en dorstig. Geen overdaad aan gerechten per keuken, maar simpel en overzichtelijk. Door een veelzijdigheid aan keukens is er voldoende keuze voor iedereen. Voor jong en oud, want ook aan de kleine bourgondiër is er gedacht. Dit jaar kun je proeven bij 22 verschillende rollende keukens. Geniet van Hete Bliksem of De Pofferij, begroet Mr. Brasa of wandelen even langs Tante Tortilla. Zeker weten dat je extase ben bij Hemels ijs, maar er is nog veel meer om te ontdekken! Check hier de line up per dag. 

Hips voor kids!
Zowel op zaterdag als op zondag is er van alles beleven voor de kids. Zo houdt Kinderdagverblijf ’t Goudvisje toffe strandspellen, kun je gezellig knutselen met Nicole’s Kidsart, meedoen aan een gave DJ workshop in de DJ Bus, stoere moves maken op rolschaatsen, genieten van een gezellig theaterspel tijdens een poppentheatervoorstelling, een kijkje nemen in de brandweerauto. Of ontdek hoe je uit de mobiele escaperoom uitkomt en waag eens een poging in de schiettent met snoepwagen. Zo leuk! Nu maar hopen dat het weer ons gezind is :D

  

Hippe (h)APP(en)
Alvast in de stemming komen? Download dan gelijk de Hippe Happen App uit de AppStore of Playstore en zorg dat je overal op de hoogte bent! 

Bij het schrijven van deze blog krijg er steeds meer zin in, dus ik heb de data gelijk genoteerd in de agenda. Jij ook? 

Tot dan! 

Liefs, Gwen