Wie is Sta stevig in je schoenen?

12 juni 2016
Vol zelfvertrouwen het nieuwe schooljaar in? Sta stevig in je schoenen helpt je daarbij!
Soms heb je van die momenten, dan weet je even niet meer. Of je merkt dat je het lastig vindt om voor jezelf op te komen. Hoe fijn is het dan om voor dit soort momenten wat handvatten te krijgen en te leren steviger in je schoenen te staan! 

Michelle van de Ven van Stevig in je schoenen is gecertificeerd Rots en Water trainer en helpt jou graag om meer zelfvertrouwen te krijgen, zodat jij stevig in je schoenen staat. Als moeder van 2 kinderen (10 en 8 jaar) merkte ze dat haar echte passie ligt bij de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. 'Er is niets mooier dan een kind te zien stralen vol zelfvertrouwen!' Dat is dus ook voor haar de reden dat zij met Stevig in je schoenen is begonnen. 

Doen = leren 
Ervaringsgericht leren, een methode dat naadloos aansluit bij Michelle. Niet leren door te praten of na te denken (dat moeten ze al zoveel), maar door te DOEN! Tijdens de training leer je spelenderwijs hoe sterk je bent en wat je met jouw eigen lichaamstaal en gedrag kan realiseren. Belangrijke thema's zijn: stevig staan, zelfvertrouwen, opkomen voor jezelf, concentreren en samenwerken. Je krijgt concrete  handvatten, zodat je gemakkelijker met lastige situaties (denk aan drukke omgevingen, pesterijen, groepsdruk...) om kan gaan. Je staat letterlijk en figuurlijk stevig(er) in je schoenen en durft zo meer op jezelf te vertrouwen.

Rots en Water training, een methode dat werkt! 
Rots en water is een Nederlands programma, ontwikkeld door Freerk Ykema eind jaren 90. Het programma wordt inmiddels wereldwijd in 14 landen met meer dan 30.000  trainers ingezet in de begeleiding van jongens en meisjes. Jaarlijks worden er zo’n 1000 nieuwe trainers opgeleid. Steeds meer scholen zorgen ervoor dat rots en water onderdeel wordt van hun pedagogisch beleid. Want zeker in de een kennismaatschappij wordt juist de bewustwording en het op een juiste moment inzetten van je eigen talent veel belangrijker. Ook wijst wetenschappelijk onderzoek (onder andere door Trimbos Instituut en Universiteit van Newcastle) keer op keer hetzelfde uit: door rots en water krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en ontwikkelen ze betere sociale vaardigheden.

Ouders en kinderen die je voor zijn gegaan
  • Ouders van Marit (12): "Bedankt voor jullie training. Onze dochter is een stuk vrolijker geworden!"
  • Ouders van Thom (12): "Trainers weten wat ze doen en in een korte tijd hebben ze een verbazingwekkende goede inschatting van het kind."
  • Mees (7) ging heel graag naar de training en was erg trots na het doorslaan van het plankje. Hij staat steviger, gebruikt zijn lijf meer en ziet en ervaart het positieve effect daarvan.
  • Thierry (9) weet nu meer mogelijkheden om dingen op te lossen in plaats van het oude gedrag. Hij kent het belang nu van bij jezelf blijven, sterk staan en moment rust nemen (aarden).
  • Wat een mooie voorwaartse stappen in zelfvertrouwen heeft Mirthe (8) gemaakt. Mirthe voelt zich zelfverzekerder en durft al meer voor zich zelf op te komen.


Het schooljaar stevig in je schoenen beginnen?
Op 20 en 22 juni starten er nieuwe trainingen en lopen door tot in het nieuwe schooljaar. De trainingen worden begeleid door een ervaren man en vrouw. Omdat Stevig in je schoenen geloooft dat het goed is voor kinderen om een rolmodel te hebben. In totaal duurt de training 9 weken (met uitzondering van de zomervakantie). Zeker weten dat jij nog nooit zo zelfverzekerd het nieuwe schooljaar start! Dus schrijf je gelijk in of neem contact op met Michelle voor een intakegesprek. 

Kennismaken met Michelle of ben je nog nieuwsgierig geworden naar de Rots & Water training? Regelmatig houdt Stevig in je schoenen proeflessen dus houd onze Uitagenda in de gaten óf bekijk haar website.