Hij komt, hij komt.. die lieve goed Sint!

8 november 2015
De leukste intochten in de omgeving hebben wij voor je op een rijtje gezet!
Sinterklaas... wie kent 'm niet. Sinterklaas, Sinterklaas en natuurlijk zwarte piet! ? Dit liedje galmt vanaf vandaag door de speakers van het geluidssysteem. Onze meiden zingen uit volle borst mee en vanaf vandaag (maandag 9 november) zullen zij ook om 18.00 uur gekluisterd voor de buis zitten. Want welk avontuur maakt Sinterklaas dit jaar mee op zijn reis naar Nederland...  

Het is (bijna) zover, maandag 9 november begint het Sinterklaasjournaal (bij ZAPP op NPO 3) en dat is bij ons ook het startsein van een leuke, spannende periode! Iedere dag om 18.00 uur staat hier de tv aan en zitten de meiden voor de buis vol spanning te wachten. Wat maakt Sinterklaas dit jaar mee op zijn reis naar Nederland? Zijn alle pieten weer aanwezig? Wie zal het zeggen. Zaterdag 14 november komt hij dan eindelijk in Meppel aan. Niet echt om de hoek, maar vanaf dat moment reist hij door het land en komt hij ook zeker bij ons in de buurt. Waar ga jij dit jaar naar de intocht van Sinterklaas en zijn pieten? Op verschillende plekken wordt dit groots gevierd en ik heb de leukste intochten voor je op een rijtje gezet. 

De aller-allereerste Muziekpietenhuis in Den Bosch! 
Zondag 15 november meert Sint met zijn boot vol Pieten aan bij de Citadel. Hij wordt verwelkomt door luide kanonschoten van de Schutterij van Den Bosch en zullen naast alle kids ook diverse Jheronimus Bosch-figuren ze begroeten. Dit jaar wordt de intocht ondersteunt door een Muziekpietenorkest waar jij aan deel kan nemen! Wil je weten hoe? Klik hier

Authentiek ontvangst in pittoresk Heusden 
Wat een feest op zaterdag 14 november! Nadat de Sint in Meppel is aangekomen, vaart hij door naar Heusden. In een gerestaureerde Stadshaven komt Sint aan met zijn Pepernotenboot. Zing mee langs de kant en feest daarna mee met de Pietenband en Discopiet. De intocht is 1 groot feest in Heusden!

Groot feest in Rosmalen 
Zondag 22 november komt Sinterklaas met zijn pieten op een koets aan in Rosmalen. Onderweg wordt je getrakteerd met snoepgoed en zullen de pieten er 1 groot feest van maken. Kom jij ook mee dansen tijdens de intocht van Rosmalen? Gezellig! 

Een gezellig feest voor jong en oud in Hedel 
Dit jaar is het de 60e keer dat het Sinterklaascomité klaar staat voor de kinderen, zieken en “eenzame” ouderen in Hedel. Daarom hebben zij dit jaar een erg leuk programma samengesteld tijdens de intocht in Hedel. Het wordt een leuk feest voor zowel de kleinste als de oudste. Te leuk! 

Alvast in de stemming komen? Maak je eigen Sinterklaasmobiel of bak zelf heerlijke pepernoten

Heel veel Sintplezier! 

Liefs, Gwen 
Sitemanager Den Bosch eo