• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

ScheveningenTerug naar het overzicht

Misschien wel de bekendste badplaats van Nederland, met heel veel kinderattracties en natuurlijk strand!
Als Nederlands bekendste badplaats kent Scheveningen tal van attracties, zoals De Pier, SEA LIFE, de Palace Promenade, Museum Beelden aan Zee, Holland Casino, Pathé en het Circustheater.

Na een heerlijke strandwandeling kun je bij winkelcentrum de Palace Promenade zeven dagen per week shoppen en eten. Het nabij gelegen SEA LIFE  en legoland is een topper voor een dagje uit met de kinderen. En de Pathé-bioscoop en het Circustheater staan garant voor een leuke avond uit in Scheveningen. Van het Zuiderstrand tot Zwarte pad strekt zich het prachtige brede strand uit. Met vele strandtenten.

Bereikbaarheid
Scheveningen is vanuit het centrum van Den Haag makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Je doet er in alle gevallen ongeveer een kwartiertje over. Wie met het OV reist, kan tramlijnen 1 en 9 en de buslijnen 21, 22 en 23 nemen.

Vanaf treinstation Den Haag Centraal gaat tram 9 richting Scheveningen. Vanaf Station Den Haag Hollands Spoor rijden HTM-trams 1 en 9 richting het strand. Bij halte Kurhaus stap je uit, waarna je binnen drie minuten naar de boulevard loopt. Met de auto volg je de vanaf de snelweg de borden Scheveningen Bad. In de directe omgeving van het strand bevinden zich meerdere parkeergarages: Parking Nieuwe Parklaan, Parking Kurhaus en Parking Scheveningen Strand. In de zomer kan je met de tourist tram naar Scheveningen.

De leukste manier om naar Scheveningen te gaan is met de fiets. Vooral met mooi weer is dit het snelst.  Direct aan het strand zijn er diverse bewaakte fietsenstallingen van Biesieklette, waar je gratis je fiets kunt stallen.

Tip: wij gingen op citytrip in Den Haag, ook op Scheveningen! Lees onze tips hier.

Kidsproof Den Haag


Scheveningen
Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs