Herfstvakantie activiteitenTerug naar het overzicht

maandag 16 oktober - zondag 29 oktober
Kom naar het Hunebedcentrum deze herfstvakantie en ontdek hun (gratis) oer activiteiten!
Deze herfst staat weer bol van de leuke activiteiten bij het Hunebedcentrum. Tijdens de herfstvakantie is er elke dag een Oertijdprogramma in hun Oertijdpark. Oermensen laten graag zien hoe men in de prehistorie jaagde, leefde en werkte. Als klap op de vuurpijl is het, in het weekend van 20 & 21 oktober, Oerweekend.


Oerweekend herfst

Tijdens het Oerweekend (20 & 21 oktober) puilt hun Oertijdpark uit met prehistorische mensen. De Hunebedbouwers en hun nazaten bootsen het leven in de prehistorie na. Met een groep oermensen worden de steentijd, de ijzertijd en de bronstijd tot leven gebracht. Er gebeurt van alles! Er wordt geleefd, gewerkt, gegeten, gedaan en gevoeld, zoals men lang geleden deed. Bezoek het Hunebedcentrum en ontmoet echte oermensen, gratis op vertoon van jouw entreebewijs. Een weekend vol met activiteiten en extra veel oermensen in het Oertijdpark. Genoeg redenen om tijdens dit weekend het Hunebedcentrum te bezoeken dus!


Ontmoet een oermens

Loop in de herfstvakantie door 150.000 jaar geschiedenis en sta oog in oog met een écht oermens! Die kan jou veel vertellen over de prehistorie. De oermensen in het Oertijdpark laten zien hoe ze werkten en leefden in het verleden.


Op bezoek bij de archeoloog

Het Hunebedcentrum heeft een eigen archeologisch opgravingsterrein, waar je kunt zien en ervaren hoe het is om als archeoloog aan het werk te gaan. Onze archeologen laten jou gave vondsten en dierenschedels zien. Het terrein is voor jong en oud interessant!


Stenen zoeken

In het Oertijdpark ligt een enorme bult met zwerfstenen. Bezoekers kunnen naar hartenlust een of meer stenen verzamelen. Tussen de stenen liggen talloze vuurstenen. Vaak bevatten die fossielen. Ben je meer geïnteresseerd in een zwerfsteen uit het verre noorden van Scandinavië? Ook die liggen er in soort en tal. Je kunt jouw vondsten ter plaatse laten determineren, waarbij je hoort wat voor steen jij gevonden hebt, waarvandaan deze komt en…hoe oud deze is.

Meer info en data? Klik op de roze website button

Hunebed centrum

Hunebedstraat 27
9531 JV Borger
Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Voorjaars(vakantie) uitjes in Drenthe!

Voorjaars(vakantie) uitjes in Drenthe!

Naar het theater, naar het museum, naar de bios, naar een lunchtentje of restaurant, naar die binnenspeeltuin....welkom in het voorjaar

Naar de uitjes