Corona Update: Welke uitjes kan ik wel en niet doen

12 maart 2020
Wil je eropuit met je kind(eren)? In deze blog lees je welke uitjes in de regio Groningen dicht zijn en wat je nog wél kunt doen!

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft de overheid nieuwe richtlijnen afgegeven.  Zo worden alle evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 mensen geannuleerd. Ook veel musea en theaters sluiten. Dit geldt tot en met 31 maart 2020. 

De volgende uitjes zijn op dit moment gesloten: 
(vrijdag 13 maart 2020)

Alle musea, poppodia, schouwburgen en theaters hebben hun deuren gesloten of voorstellingen geannuleerd t/m 31 maart. 

Groninger Museum, Martini Plaza, Grand Theatre, Oosterpoort, het Forum, de Stadsschouwburg, de Klinker, het Kielzog, GRID, van Beresteyn Theater, Het universiteitsmuseum en het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Ook zijn alle activiteiten van het Groninger Landschap en de bezoekerscentra zijn gesloten net zoals Landgoed Fraeylemaborg.

Een aantal kinderboerderijen hebben ook besloten de deuren te sluiten zoals de Mikkelhorst.

Sporten en sportactiviteiten gaan in sommige gevallen ook niet door. Mijnzwemschool heeft alle activiteiten geannuleerd omdat ze in een complex zitten met ouderen, sportcentrum Kardinge is niet open voor publiek

De volgende kinderactiviteiten zijn ook afgelast voor de komende periode. SJOK, BijVrijdag en Voetjebal (inschrijvingen gaan wel gewoon door).


Welke uitjes zijn er wel toegankelijk?  

Gelukkig kun je er nog steeds lekker op uit met je kind(eren). Op onze uitagenda en in de eropuit categorie vind je heel veel leuke tips. Denk bijvoorbeeld aan: 

- Wijkspeeltuinen

- Kabouterpaden & Speelbossen

- Kinderboerderij

Wil je uit eten gaan dan hebben de volgende restaurants, eetcafé's en lunchplekjes aangegeven open te zijn, soms met beperkte tafels en extra hygiene maatregelen: Het Bakkerscafé, Pannekoekhuis d'Olle Smidse en Paviljoen Appelbergen.

De volgende sportactiviteiten gaan wel door, soms met aanpassingen. Balletschool LaDanse laat de lessen doorgaan maar vraagt ouders en kinderen met verschijnselen thuis te blijven, de Parrel en het Helperzwembad zijn open.

Bij de volgende kinderfeestjes adressen kun je voorlopig nog terecht: Kunstkot, Keramiek Atelier Crea Rosa, de Kunstkeet en indoorstrand Binn 'npret.

Wil je liever iets binnen met je gezin ondernemen dan kun je hier terecht: Bowlingcentrum Groningen, Multiescape en indoor speelhal de Leeuwenborg blijft open.

Ben je van plan om de diertjes te bezoeken dan zijn dit nog goede opties: Doezoo Leens is open en de rondleiding gaat aangepast door, Zeehonden centrum Pieterburen.

De volgende musea zijn nog wel geopend: Museum Klooster ter Apel, 

Tip: check bij elk uitje via de roze ‘naar website’ button ook altijd even de site van de organiserende partij om te bekijken of iets doorgaat. 

Dingen om te doen als je binnen blijft 

Heb je verkoudheidsklachten of blijf je liever thuis? Check dan onze blogs en DIY categorie voor leuke thuis tips! Daar hebben we heel veel leuke recepten, knutselideetjes, schminkvoorbeelden en spelletjes voor je verzameld.  

Zo maken we er gewoon het beste van! 

Sterkte allemaal!