HomeMade: 7x bakken voor kerst!

6 december 2021
Iedereen kan bakken! Als je nu denkt; 'nee, wij écht niet!', dán ken je HomeMade nog niet. Deze geweldige kersttraktaties maak je samen met je kind in een handomdraai met de bakmixen van HomeMade; beloofd!
Bakken voor kerst met de bakmixen van HomeMade
Kids-proof én 'Fool-proof'; met de bakproducten van HomeMade kan iedereen bakken, dus jij ook! Deze kerst maak jij samen met je kind de leukste traktaties voor het kerstdiner op school of thuis, maar ook voor een winter-verjaardag. Bakken is ook een gezellige invulling van een vrije woensdagmiddag!

Gemakkelijk bakken met HomeMade

Aan de bakmixen van HomeMade hoef je vaak alleen maar water toe te voegen om een perfect beslag te krijgen. Als er meer nodig is, dan is dat duidelijk terug te vinden op het pak. HomeMade bakmixen zijn te koop in de supermarkt en je bakt er gemakkelijk de perfecte pannenkoeken, wafels, koekjes, brownies, cakes en meer lekkere dingen mee. Voeg daar nog een heel klein beetje fantastie en creativiteit aan toe en je maakt de gaafste creaties; kijk maar eens!

1. Brownie kerstboom

Voor een flinke kerstboom, voldoende voor een hele schoolklas of de hele familie, bak je van 3 pakken Homemade mix heerlijke brownies, die je vervolgens in stukken van ongeveer 8x4 cm snijdt. Stapelen, decoreren met poedersuiker en leuke versiersels en klaar is deze smulboom! Oh, vergeet de piek niet; een kaarsje op de top is wel zo feestelijk! 


2. Kerstbo-ho-om wafels

Hebben jullie een hartjeswafelijzer thuis? Dan maak je heel gemakkelijk deze gave kerstboompjes! Voeg wat groene kleurstof toe aan het beslag dat je met de HomeMade mix voor wafels maakt (alleen een beetje water aan de mix toevoegen, goed mengen en klaar is je beslag!). Snijd de wafels na het bakken in 4-en. Plak met wat glazuur (suiker met een heel klein beetje water mengen) een kwart half over een ander kwart heen. Steek 2 zoute stokjes in het onderste kwart en versier de boom met poedersuiker en gekleurde sprinkels! Dé showstopper van de kerstbrunch, ze zien er super fancy uit en je maakt ze in een paar minuten. Ideaal!


3. Rudolf koekjes

Naast een pak mix voor winter feestkoekjes van HomeMade heb je 175 gram roomboter, wat water en rode chocoladesnoepjes nodig. Kijk eens wat slim; de bijgeleverde uisteekvorm kan gebruikt worden om gingerbreadmannetjes te maken, maar als je de koekjes omdraait zijn het opeens rendiertjes die je met het glazuur uit het pak en een rood snoepje versiert! Deze koekjes zijn zo leuk om samen te maken, maar ook om je kind naast een kopje thee mee op te wachten na school!


4. Kerstmuts cupcakes

Echt íedereen maakt perfecte cupcakes met de mix voor mini cupcakes van HomeMade. Deze lukken altijd! Ze zijn de ideale basis voor elke leuke traktatie. Voor kerst kiezen wij voor deze schattige kerstmuts variant; lekker met een toef mascarpone/slagroom-mix met een beetje suiker erin en een verse aardbei erop. Mogen we het dan een gezonde traktatie noemen?


5. Sneeuwman cupcakes

Wist je dat je met de cakemix van HomeMade ook heel goed kleine cakejes kunt maken? Als onze kinderen in de winter jarig waren, wisten wij wel wat de traktatie op school zou worden! Met dun uitgerold wit fondant bedek je de bovenkant van de cakejes, met wat glazuur plak je er een marshmallow op die je met bruine eetbare stift van een gezichtje voorziet. Oranje decoratie erop en klaar is mini-Olaf!


6. Kerstslinger koekjes

Voor deze beauties maak je het koekjesdeeg volgens de beschrijving op de mix voor chocolate chip cookies van HomeMade, maar je voegt de chocoladestukjes niet toe. Terwijl de koekjes in de oven zitten maak je icing van 1 eiwit met 1 eetlepel citroensap en 200 gram poedersuiker. Klop net zo lang tot het mooi glanzend wit is en verdeel over de koekjes. De chocoladestukjes uit de verpakking smelt je au bain-marie en doe je vervolgens in een spuitzak, waarmee je mooie dunne slingers over de met icing besmeerde koekjes trekt. Plak vervolgens kleine chocoladesnoepjes tegen de bogen aan en klaar zijn je heerlijke koekjes! De kinderen zullen heel veel plezier hebben met het versieren van deze koekjes!


7. Kruidcake tulband met cranberries

Zal oma geloven dat haar kleinkind dit spektakelstuk op de kersttafel gemaakt heeft? Vast niet, maar toch kan het! De truc voor een heerlijke smaak is om 300 gram cranberries en rasp van de schil van 1 sinaasappel aan de kruidcakemix van HomeMade toe te voegen. (Houd ook een beetje sinaasappelrasp over voor decoratie). Terwijl de cake in een tulbandvorm in de oven staat maak je met 100 gram poedersuiker, 2 eetlepels sap uit de sinaasappel en eventueel een beetje poedersuiker om het wat steviger te maken een heerlijke sinaasappel-icing. Als de tulband is afgekoeld versier je deze met de icing, wat cranberries en sinaasappelrasp. Tadaaaa!!!
Deel je resultaat en win!
Veel plezier met bakken en deel vooral jullie resultaten met ons! Heb je iets gebakken met één van de mixen van HomeMade? Tag @HomeMadebakmixen en @Kidsproof en gebruik de hashtag #mijnhomemadekerstcreatie. Na kerst worden de mooiste creaties beloond met een goedgevuld bakpakket! Je mag de resultaten ook mailen naar info@kidsproof.nl.

                                               

Extra Tip: 
Nog niet uitgebakken met kerst? Maak dan eens oliebollen! Super makkelijk met de mix van HomeMade, waar alleen water aan toegevoegd hoeft te worden! En zeg nou zelf; zelfgemaakte oliebollen zijn toch de allerlekkerste? Met dezelfde mix maak je ook heel eenvoudig de lekkerste appelbeignets.


Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Royalsmilde - HomeMade Bakmixen Naar de website