10x Wandelen met kinderen in en om Leiden

30 januari 2023
Wij wandelen wat af met onze kinderen! En delen graag deze 10 leuke wandelpaadjes en bossen. Lekker naar buiten is altijd een goed idee.
Rondje Singelpark
Een rondje van zo'n 6,5 km om de historische binnenstad van Leiden, langs de 7 singels. Onderweg kom je van alles tegen. Leuk! 



Winterwandelen bij de Olmenhorst
Maak een wandeling over Landgoed de Olmenhorst met fijne pitstop in de speeltuin en de Fruitloods! Daar is ook in coronatijd van alles te koop. Smullen!



Laarzenpad
Trek je laarzen aan en bajeren maar! Leuke wandeling van 3,5 km door bos en boerenland bij Leidschendam.



Konijnenroute bij Nieuw Leeuwenhorst
Wandelen, een spiegelvijver een speelbos... Je vindt het allemaal op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Met leuke konijnenroute van 2,5 km. 



Rondje Vogelplas
Hé pap, is dat een Lepelaar? Bij de Vogelplas tussen Voorschoten en Leidschendam kun je vanuit de observatiehut geweldig vogels spotten. Neem je verrekijker mee!



Panbos
Tussen Wassenaar en Katwijk vind je dit prachtige bos waar je heerlijk kunt rondstruinen met de kinderen. Beklim de Atlantikwall, over de loopbruggen, speelweides, hertjes, klimtoestellen... picknickmand mee en genieten!



Keukenhofbosch
Naast de oh zo bekende Keukenhof, ligt een wat minder bekend, maar heel fijn en mooi bos: Het Keukenhofbosch. Kijk vooral ook eens omhoog. In de oude bomen zitten overdag ransuilen lekker te suffen tussen de takken. Er is ook een Kabouterwandeling, leuk voor de kleintjes!



Duinkabouterpad
In het Hollands Duin wonen kabouters, wst je dat? Je vindt hier allemaal sporen... Leuke kabouterroute vanaf restaurant
Langs Berg & Dal in Noordwijk.



Klimbomen en wandelpret
Een paadje met de tofste klimbomen en het Monkeybos als toetje!



De Horsten
In De Horsten kun je heerlijk wandelen over verharde en onverharde paden, de seringenberg beklimmen met bovenop een prachtig uitzicht. Welkom in het 'Koningsbos'!

Veel plezier!

Tamara & Jantine - Kidsproof Leiden

Tip: lees ook hoe je zelf een Kabouterpad voor je kinderen maakt, mét kabouterbingo!