Superleuke tips voor Vaderdag: uitjes en traktaties

15 juni 2023
Zondag 18 juni is het Vaderdag! Een mooie dag om alle vaders eens extra in het zonnetje te zetten met een zelf gebakken taart, een lekker ontbijtje of een leuk uitje met de kinderen. Wij hebben wat toffe tips verzameld. Wat gaan jullie doen?

Vaderdag in De Leemkuil

Op vaderdag zijn er leuke spellen voor zowel jou als de kinderen. Kom samen met het gezin naar de Leemkuil en doe mee met de spelletjes. Heeft papa voldoende punten gehaald, wacht er een lekkere verrassing op hem in het restaurant! Pas op: bij sommige spellen kan je wellicht nat worden. Natuurlijk kan er ook gespeeld worden op de andere stoere toestellen zoals de skelters, het grote fort en het nieuwe toestel: de Gierenburcht.
Kom je ook?Maak een aardbeientaart

Zelf een taart bakken voor een vader op Vaderdag? Wedden dat je elke vader hier blij mee maakt? En met dit recept is dat een fluitje van een cent. Bekijk het recept!

Vertelfestival

Het vaderdagweekend is in zicht! Op het Duivelsberg Vertelfestival kun je weer genieten van prachtige verhalen in tenten. Voor de jongere kinderen, oudere kinderen en volwassenen is er een non-stop verhalenprogramma. Zó leuk!
Leuk gezinsuitjeArcheologiedagen

De Nationale Archeologiedagen op 16, 17 en 18 juni zijn dé dagen waarop iedereen die geïnteresseerd is in het rijke verleden van ons land, kennis kan maken met de spannende wereld van de Nederlandse archeologie in het hele land. Ook heel erg leuk voor de kids. Er zijn heel veel speciale kinderactiviteiten! Iedereen mag komen kijken, proeven en ruiken en wie z’n handen vuil wil maken, kan dat ook. Je hoeft geen archeoloog te zijn om zelf mee te doen!
Bekijk de activiteitenOntdek Fort Pannerden

Op zoek naar een stoer uitje voor papa's? Dan is Fort Pannerden een aanrader. Wist je dat hier op expeditie kunt gaan en daarmee het fort en de omgeving van het fort kunt ontdekken. Of maak een wandeling door de fortgracht, speel het escaperoomspel 'Elements'. Er is hier zoveel te beleven. Ontdek het zelfDe natuur in

Het lijkt in het vaderdagweekend prachtig lenteweer te worden. Wil je lekker met de kinderen eropuit, wandelen, fietsen of gewoon lekker buiten zijn? Bekijk deze toffe plekjes in de natuur.Broodhartjes ontbijt

Om vaders echt te verrassen maak je boterhammen in hartjesvormpjes en besmeerd met aardbeien jam. Zo maak je die lieve aardbeienhartjes.

IJsje eten

Wie is er niet gek op ijs? Zeker met het lentezonnetje is het zo lekker om samen met je kind een ijsje te gaan eten. We hebben 6 leuke ijssalons in het centrum van Nijmegen op een rijtje gezet.
Met de kleinsten naar de film

De allerkleinsten kunnen tijdens de Mini Morning in Vue Nijmegen Walstraat voor het eerst kennis gaan maken met de bioscoop. De lichten staan gedimd, het geluid staat zachter en na afloop ligt er een filmdiploma klaar. Op zondag 18 juni draait de film Bing & zijn Vriendjes tijdens de Mini Morning. Reserveer je kaartjes

Een hapje eten buiten de deur

Ontbijt, lunchen, dineren samen met kinderen, hoe extra gezellig is dat op Vaderdag! Verschillende restaurants hebben met Vaderdag een speciaal arrangement om je lekker te laten verwennen op die dag. Bekijk onze adresjes voor kindvriendelijke restaurants.

Kidsproof Kletspraat - Vaderdag editie

'Waar denk je dat je mama trots op is?' en 'Wat zou je doen als je een dagje mama was? In de Kidsproof Kletspraat Vaderdag vind je een heleboel leuke kletsvragen om aan je kinderen te stellen. Download de vragen hier gratis door op de afbeelding te klikken. Veel kletsplezier!Voor alle vaders, geniet van een mooie Vaderdag samen met je gezin!

Liefs, Esther

Zoek je nog leuke tips om vaders te verrassen? Bekijk ook deze 24 verrassingen voor Vaderdag.