De Oranje Leeuw: uitgebreid uit eten mét kinderen!

1 oktober 2017
Uitgebreid uit eten met kinderen? Neeeee toch? Jawel hoor! Bij De Oranje Leeuw in Vreeswijk hebben ze de ideale formule bedacht. Dus geniet rustig van je 3 gangen, de kinderen vermaken zich wel!
Uitgebreid uit eten met kinderen!
Restaurant De Oranje Leeuw ligt midden in Vreeswijk, zonder twijfel het schattigste plekje van Nieuwegein. In een sfeervol pand is net De Oranje Leeuw geopend. Dit restaurant is in een Hollands jasje gegoten, zoals de naam al verraadt. Dat betekent een strakke inrichting met mooie authentieke landschappen op de muur, maar ook een kaart met een Hollandse insteek. De producten komen zoveel mogelijk uit de omgeving. Je kunt hier terecht voor een lekkere uitgebreide kaasfondue of een 3-gangenmenu dat per seizoen wisselt met veelal streekproducten, maar ook voor een lekkere pannenkoek (met meel van de IJsselsteinse molen!). En omdat het entertainment voor de kids hier echt perfect verzorgd is, kun je ook echt rustig genieten van je diner! 

speelkamer oranje leeuw vreeswijk


Entertainment voor kinderen tijdens het diner


Wel of geen entertainment voor de kids kan je diner maken of breken! In dit geval hoef je je echt geen zorgen te maken, er is aan alles gedacht. Achter het restaurant is namelijk een hele speelkamer gevestigd. Met airhockeytafel (de hit bij onze kinderen!), playstation, knutseltafel, mega bouwblokken en nog meer leuke spelletjes voor de kids. Echt genoeg te doen dus. En in het weekend is er zelfs nog een begeleidster in de speelkamer! Echt perfect. Je kunt de kinderen lekker onder begeleiding laten spelen. Maak je geen zorgen, als er iets is (tijd voor het eten of als je kind terug wil) brengt de begeleidster je kind rustig even terug naar je tafel! Dat was voor onze kinderen niet nodig, die vermaakten zich perfect. Toch waren zij ook blij met de begeleidster: ze bleek in eerste instantie namelijk een goede scheidsrechter voor het airhockey, en later zelfs een hele leuke tegenstander! Je kunt zelf ook de boel in de gaten houden via videoschermen die op verschillende plekken in het restaurant hangen. En zo heb je dus een ideale setting voor een rustig dinertje: de kinderen vermaken zich en jij kunt vanaf de tafel een oogje in het zeil houden.

speelkamer oranje leeuw vreeswijk

Eten voor de kinderen 


De kinderen kiezen voor een heerlijke dampende pannenkoek van het kindermenu. Je kunt een lekkere topping kiezen (appel, banaan, roomijs en nog veel meer) of gewoon kiezen voor poedersuiker of stroop. Maak het maar niet te bont, want je wilt wel ruimte houden voor het toetje! De kinderen leken wel jarig, met hun sprankelende vuurwerkijs... Een heel compleet ijsje geserveerd in een leuke beker die ze mee mochten nemen. Goeie afsluiter van een geslaagd diner! Andere optie was een lekkere milkshake - ook niet mis. De kinderen hebben gesmuld. We hebben ze ook nog nooit zo snel zien eten, want ze wilden terug naar de speelkamer!

oranje leeuw vreeswijk eten

Eten voor de volwassenen


De volwassenen kunnen er bij De Oranje Leeuw dus ook eens rustig voor gaan zitten. Ga je voor een uitgebreide kaasfondue? Je kunt kiezen van welke kazen je hem wilt laten maken, en of je hem met water of wijn wilt laten bereiden. Je hoeft niet te denken dat je hier alleen maar een mandje stokbrood bij geserveerd krijgt, de tafel is gevuld met bakjes groente, vleeswaren en natuurlijk ook lekker brood.
Wij kozen voor het 3-gangenmenu. Geen haast nu, toch? Het seizoensmenu bestaat uit 3 keuzes per gang. Carpaccio, zalmtartaar, biefstuk, sliptong: wij hebben ervan genoten. En daar hebben we dus ook de tijd en rust voor gehad!

Kortom: bij De Oranje Leeuw kun je met het hele gezin lekker tafelen. Wij komen hier zeker nog eens terug!

Ook zin om eens op bezoek te gaan? Klik even door voor meer info over De Oranje Leeuw!

Lees ook onze andere blogs met leuke tips voor kinderactiviteiten in en om Utrecht!