Een spannend kinderfeestje bij The Team Building

3 juni 2018
Groot feest in huize Kidsproof Utrecht; zoonlief is 11 jaar geworden! Hij kiest voor een kinderfeestje bij The Team Building in Utrecht. Daar hebben ze speciaal voor kinderen een spannend escapespel ontwikkeld. Benieuwd hoe onze middag eruit zag? Lees dan snel verder.
Spannend escapespel bij The Team Building
Lang hoefde mijn jarige zoon niet na te denken. Toen hij op de site van Kidsproof Utrecht bij de kinderfeestjes keek sprong deze er voor hem al snel uit. Ik was zelf ook wel heel benieuwd naar dit spannende spel dus kon me helemaal vinden in zijn keuze.
 
Het feest bij de Escaperoom van The Team Building
De Escaperoom zit op de Overste den Oudenlaan 9, vlak achter de Jaarbeurs en dicht bij het Casino. Een ideale locatie, je kunt er namelijk je auto parkeren maar het is ook goed met de fiets te bereiken. Wij gaan lekker op de fiets en laten de andere feestgangers daar afzetten. Zo kunnen de nieuwsgierige ouders zelf ook even een kijkje binnen nemen.

Er is een grote ontvangstruimte met heerlijke plofbanken en een hele grote tafel met stoelen. Ook is er koffie, thee, frisdranken en snacks. Daar beginnen we met het eten van taart en het uitpakken van de cadeautjes. We hebben zelf taart meegenomen, fijn dat dat mag. Zo kun je echt je lievelingstaart uitdelen aan je vrienden, een hazelnoten-schuimtaart in ons geval. De sfeer zit er al gelijk goed in en de kids kunnen niet wachten om te starten!


 
Een spectaculaire missie
Elisa (de begeleidster van het spel) neemt ons mee naar de ruimte waar het escapespel gaat plaatsvinden. En niet zomaar een ruimte, we bevinden ons op een onbewoond eiland met vijf mysterieuze kisten!
 
Piraat Blauwbaard heeft na een lange reis op zee een nieuw stuk land gevonden. Om dit stuk land te veroveren zijn er nog een aantal taken te volbrengen. Daarvoor schakelt hij piraten (de kinderen) in, die in teams worden verdeeld. Het team dat als eerste de taken heeft voltooid, kan zijn vlag hijsen en zich het land toe-eigenen. Ondertussen zijn er meerdere piraten onderweg die ook veel interesse hebben om het land te veroveren, er moet dus snel gehandeld worden!


 
Het spelverloop
Daar kunnen we natuurlijk niet te veel over vertellen.. Maar wow, wat zit dit spel geniaal in elkaar! Door het oplossen van de meest uiteenlopende opdrachten openen er zich steeds nieuwe vakjes in de piratenkist. Heel gaaf om te zien hoe vindingrijk kinderen zijn en hoe de samenwerking zorgt voor een briljante aanpak!
 
Het wordt nog even spannend maar uiteindelijk is een van de teams toch echt het snelste en kan binnen het uur de vlag hijsen. Kort daarop hebben ook de andere twee teams alle opdrachten vervuld en wapperen alle drie de vlaggen.
 
Behoorlijk moe maar voldaan ploffen de kids met zijn allen neer op de banken in de ontvangstruimte en genieten we van een welverdiend koud drankje met iets lekkers.
Dit feestje zullen de kids niet snel vergeten!


 
Praktisch
Eiland Draaikolk is beschikbaar voor groepen van 8 tot 20 kinderen en is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 8 t/m 14 jaar. Je speelt het met twee tot vier teams in één ruimte. Het team dat als eerste de vlag weet te hijsen is het winnende team. Het spel is te spelen op het eiland bij The Team Building of op een zelf te kiezen locatie (in overleg).

Klik door voor meer info over dit gave escapespel bij The Team Building!



Op zoek naar meer leuke kinderfeestjes? Bekijk het overzicht met alle kinderfeestjes in Utrecht!
Naar de website