• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Ontdek het nijntje museumTerug naar het overzicht

Het museum is vernieuwd! Kinderen stappen hier écht in de wereld van nijntje en haar vriendjes.
Het nijntje museum is de wereld in het klein. In themaruimtes ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor deze werelden. Zo is er het huis van nijntje, de dokter, de boerderij van jan en de winkel van betje big.

Midden 2023 is het vernieuwde nijntje museum geopend en het is nu twee keer zo groot. Er zijn twee extra themaruimtes, ook nieuw is ‘de leeszaal van nina’ waar boekjes liggen om uit (voor) te lezen. Grote hit is nu al de 360 graden projectie (supercool!) waar je met boris beer op avontuur kan gaan. Vergeet zeker ook niet een bezoekje te brengen aan het nieuwe nijntje museumcafé, alles is hier geheel in stijl tot en met de stoelen aan toe. 

Wij van Kidsproof zijn fan van het nijntje museum. Geweldig om te zien hoe kinderen hier spelenderwijs van alles kunnen leren en ontdekken door middel van kunst, taal en beweging. En na één bezoekje ben je hier nog zeker niet uitgespeeld!

Nog toegankelijker
Het nijntje museum is speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters. Het museum is geheel rolstoelvriendelijk en er is rekening gehouden met kinderen met een visuele of auditieve beperking. Prikkelgevoelige kinderen kunnen tot rust komen in een van de prikkelarme cabines.

Tip 1: Wist je dat er regelmatig extra activiteiten in het museum worden georganiseerd?
Tip 2: Entreetickets zijn alleen online te koop. Het museum is heel populair, dus voorkom teleurstellingen en reserveer vooraf je entreetickets. Vind je het fijn dat het wat rustiger is? Probeer dan doordeweeks te komen.


Klik voor meer info door naar de site van het nijntje museum via de roze button!

Een deel van de foto's is gemaakt door fotograaf Jelle Draper.

nijntje museum

Agnietenstraat 2
3512 XB Utrecht
Openingstijden Klik voor de actuele openingstijden door naar site via de roze button. Prijs Museumkaart geldig - Klik voor een overzicht van de actuele tarieven door naar de site via de roze button Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie bij het NMM

Zomervakantie bij het NMM

Klaar voor actie? In het buitenseizoen zijn er extra veel stoere activiteiten bij het Nationaal Militair Museum.

Wie is het snelste op de stormbaan? Rijd zelf in een mini-jeep en meer!

Bekijk het aanbod