De allerleukste tips voor de kerstvakantie met kinderen in Utrecht

1 december 2023
2023 - Kerstvakantie! Op Kidsproof vind je de leukste tips voor kerstvakantie uitjes en kinderuitjes. Check onze tips en maak er samen met je kinderen een mooie vakantie van!
Lekker genieten van de kerstvakantie met de kinderen!
Wat is er deze kerstvakantie te doen in en om Utrecht? Met deze tips voor kerstvakantie uitjes, kerst-uitjes en familie-activiteiten wordt het een hele leuke vakantie met de kinderen!

Kerstvakantie in Utrecht: de allerleukste tips voor kinderen 


Kasteel De Haar in Haarzuilens is in de kersperiode helemaal in de kerstsfeer. Dankzij de ontelbare kerstballen, fonkelende lichtjes, themabomen en kerstsokken kijk je je ogen uit! Als topstuk staat er een 8 meter grote kerstboom in de Main Hall! Een winterse wandeling in het park van het kerstkasteel is ook zeker de moeite waard. Het park is 's avonds al helemaal mooi tijdens de Lumineuze Nachten: een magische wandeling met indrukwekkende projecties op het kasteel.



Wroah, wat een wilde Kidsproof actie! Van 16 dec. t/m 21 jan. kun je naar World of Dinos met hoge korting. Levensgrote dinosaurussen nemen dan de Jaarbeurs in Utrecht over. Met een brullende T-rex en een razendsnelle Velociraptor ga je weer even terug in de tijd! Trotseer de uitdagingen en beleef spannende avonturen!



Deze kerstvakantie organiseren ze bij museum Sonnenborgh weer allerlei leuke activiteiten die te maken hebben met ons sterrenstelsel. Ga op onderzoek, volg een mini-college over de sterrenhemel en vind antwoorden op je vragen. Kinderen kunnen ook hun eigen heelal in een potje te maken. Na een bezoekje aan het museum besef je pas hoe groot het heelal is!



Bewonder deze kerstvakantie hartverwarmende en avontuurlijke voorstellingen in Theater Kikker, Bibliotheek Neude en Podium Hoge Woerd. Van donderdag 28 december 2023 t/m zondag 7 januari 2024 zijn de voorstellingen van Winterkost te zien in regio Utrecht. Geniet van een swingend peuterconcert, een grote bakshow, een wereld vol pech en meer!



Volop actie bij het Nationaal Militair Museum! Een speurtocht 'Wintermissie', Operatie Snow met een lasergame-missie in het hoge noorden, de Xplore en zelf rijden in een mini-jeep over het buitenterrein. Doe ook een wens, wie weet wordt die van jullie vervuld...



Ontdek Museum Hoge Woerd deze vakantie met raadsels, puzzels en codes. Tijdens Kinderspoor moet een geheim kistje worden geopend en in het oude fort liggen de antwoorden van de speurtocht verstopt. Terug naar de Romeinse tijd!



Beleef een hartverwarmende familievoorstelling in Stadsschouwburg Utrecht naar de klassieker van Michael Ende. Met poppen, schitterende kostuums en live muziek komt in de kerstvakantie een bijzonder verhaal tot leven! Fantasie en werkelijkheid smelten samen. The Neverending Story is leuk vanaf 8 jaar.



De bieb is zoveel meer dan boeken! Vier kerstvakantie bij verschillende bibliotheken in Utrecht. Welkom in een Wonder Winterland vol verhalen: samen luisteren, samen lezen, samen een film en theater kijken en kerstbomen ‘mooi’ maken met zelf gekleurde versieringen. Ontdek oude en nieuwe winterverhalen en het wonder dat ontstaat als iedereen de ‘winter’ mee mag vieren!



Speciaal voor de kerstvakantie zijn er bij GeoFort extra toffe activiteiten te doen! Op dit spannende forteiland kun je in de vakantie ook binnen op avontuur. Naast alle activiteiten in deGeoExperience kun je aan de slag met extra veel Minecraft workshops én de nieuwe zaal 'Trace the Trash' ontdekken!



Ook Museum Speelklok is in de kerststemming! Kom in de koude wintermaanden samen naar dit magische museum en beleef een muzikale wereld vol kerstrondleidingen, zelfgemaakte muziekdoosjes en de Escape Game. Zing mee met de non-stop kerstliedjes vanuit alle hoeken van het museum en laat je helemaal onderdompelen in een magische wereld vol muziek. 



Stap in de wereld van TikTok bij TivoliVredenburg tijdens: Social Squad (9+)! Op 7 januari geven drie populaire TikTokkers je een kijkje achter de schermen. Met liedjes dansjes en anekedotes vertellen ze hun verhaal. Een must-see voor alle TikTok-fans!



Laat je betoveren door de prachtige kerststal met ruim zeshonderd (!) schitterende kerststalfiguren bij Museum Catharijneconvent. Extra speciaal; hij zit vol met Utrechtse eye-catchers zoals de Domtoren en sterrenwacht Sonnenborgh. Vrije toegang voor dit gigantische spektakel!



Supergezellig uitje in de donkere dagen van december, een bezoekje aan Winter Wonderland Zeist! In het centrum van Zeist verrijst vanaf 24 november een fantastisch kerstdorp, met een grote ijsbaan, een gezellig café voor een kop warme chocolademelk. De gezellige kerstmarkt en de vele andere activiteiten wil je ook echt niet missen!



Circus Snor is terug! Van 4 t/m 7 januari strijkt de Winterkaravaan neer bij Fort aan de Klop. Oefen je circusskills, bekijk de voorstellingen, drink een warme choco en geniet van het fort in winterse sferen! Het totale programma duurt ongeveer 2 uur.



Stichting Wijksport brengt het Wijks Kinderspektakel voor het 5e jaar op rij naar Wijk bij Duurstede! Op woensdag 3 januari en donderdag 4 januari 2024 kunnen kinderen volop bewegen en spelen. Daarnaast zijn er verschillende clinics, shows van clown Pepe en een kinderdisco. Voor kinderen die snel overprikkeld zijn, is er dit jaar een prikkelarme relaxruimte met boeken en spelletjes.



Natuurlijk heb je ook je vaste vakantie-uitjes. Zoals een keertje naar de bioscoop. Bekijk het programma bij Kinepolis, in deze megabioscoop pal naast het station draait van alles voor kinderen.



En een vakantie is ook niet compleet zonder een keertje zwemmen! Ga lekker een keer zwemmen met de hele familie in een van de mooie zwembaden in en om Utrecht!

Strijk na het uitje nog even neer in één van de gezellige cafés en restaurantjes in Utrecht om jullie dag compleet te maken. Kom bijvoorbeeld lekker uitwaaien bij Koetshuis Beerschoten middenin het bos of het kindvriendelijke Fort de Gagel.

Fijne kerstvakantie!