Thee met taartjes bij Lewis book cafe

2 april 2018
Nieuwe hotspot gesignaleerd! Lewis book cafe heeft onlangs een heel nieuw concept gekregen; high tea met een speciale 'kids tea' voor kinderen. Wij gingen testen of dit plekje Kidsproof is..
Thee met taartjes
High tea. Vertaling naar mijn dochters: thee met taartjes. En dan niet één, maar meer. Dat sprak hen natuurlijk wel aan en dus vertrokken wij richting Lewis book cafe in Utrecht. Ze zitten in de buurt van Vredenburg, in het straatje (Achter Clarenburg 39) tegenover waar vroeger de Xenos en de Blokker zaten en nu nog Café Olivier. Je moet even langs een paar bouwsteigers, maar eenmaal binnen zie en merk je niets meer van de werkzaamheden die buiten plaatsvinden.

Knusse plek
Bij binnenkomst kun je kiezen. Neem je boven of beneden in de kelder plaats. Beiden ogen gezellig en knus, wij vertrekken richting kelder. De sfeer die hier wordt gecreëerd neemt je een beetje mee terug in de tijd. Veel goed gevulde boekenkasten, oude telefoons en typemachines. Om ons heen zitten mensen een spelletje te spelen of gezellig te kletsen terwijl ze genieten van al het lekkers.



High, meat of afternoon tea?
Wist je trouwens dat een high tea in Groot Brittannië voor iets heel anders staat? Daar noemen ze het ook wel meat tea en is het een maaltijd die je rond een uur of zes nuttigt. En dan geen taartjes, maar witte bonen met worst en kaas. Nou doe mij maar de Nederlandse high tea of de Britse afternoon tea!

Heerlijke zoetigheid
Eenmaal een plekje bemachtigd krijgen we ieder een etagère (je weet wel, zo'n mooi taartplateau). Hiermee lopen we naar boven waar allerlei lekkers staat uitgestald. Van petit fourtjes, kleine taartjes, saucijzenbroodjes tot mini sandwiches. Voor ieder wat wils. Wij nemen vooral zoetigheid mee terug naar de kelder. Om dat vervolgens binnen 5 minuten opgesnoept te hebben. Heerlijk, om je vingers bij af te likken! En niet te vergeten, als je voor de kids tea kiest, krijgen de kindjes ook nog een klein cadeautje.



Ga erheen!
Dus ben je in Utrecht en heb je zin in thee of limonade met een lekker hapje erbij? Ga dan zeker een keer naar Lewis book cafe. Het is echt de moeite waard!

Edith Rameckers, samen met Jeroen, moeder van dochters Milou 9 en Nadine 6, freelance communicatieadviseur en woonachtig in De Bilt.



Op zoek naar meer inspiratie? Lees ook onze andere blogs met leuke tips!