Tips van lokale moeder én fotografe Astrid

17 september 2018
Speciaal voor Kidsproof.nl delen lokale moeders hun ervaringen en favoriete Kidsproof-plekjes in de regio Utrecht. Deze keer interviewden we Astrid Epping uit Woerden, mama van 3 kids én fotografe van Sgoolfotografie.
Astrid werkt als fotografe voor Sgoolfotografie. We vroegen haar wat ze het leukste vindt aan het fotograferen van kinderen. “Waarom mijn werk zo leuk is? Omdat kinderen fantastisch zijn om mee te werken. Zo eerlijk, creatief en puur. Echt een droombaan, niet alleen het fotograferen is leuk! Ook het nabewerken met van die vrolijke gezichtjes op m’n scherm is fantastisch! Ik vind het zelf ook heel leuk om de dagelijkse dingen vast te leggen. Lekker kleuren en knutselen op een regenachtige dag, maar ook samen op de I-pad... het spelen in het speeltuintje bij ons achter.”

Astrid

In haar vrije tijd gaat Astrid er graag op uit met haar kinderen, man Sander en hond Lola. Met drie kinderen, Ruben van 15, Marith van 8 en Lianne van 6 jaar oud, hebben ze genoeg ervaring met gezinsuitjes. Tijd om haar tips in de regio Utrecht te vragen!

“Wat ik heel leuk vind voor de wat avontuurlijke kids onder ons is de Boerinn in Kamerik. Heel geschikt voor een dagje met een kinderfeestje, een flinke familie of met alle vrienden. Er zijn spellen in de sfeer van het betere boerenland leven. Of je nu wilt steppen, geitjes aaien, kanovaren, klompgolfen of slootje springen, het kan hier allemaal. Er worden ook allerlei seizoensgebonden activiteiten georganiseerd, rond Pasen hebben ze bijvoorbeeld lammetjesdagen.”

Als fotografe kan Astrid het tijdens een uitstapje niet laten om haar eigen kinderen vast te leggen. Ze vertelt: “Vanwege mijn werk als fotograaf hebben mijn kinderen heel vaak als model moeten fungeren, waardoor ze het op een gegeven moment niet leuk meer vonden als ik m’n camera pakte. Daarna ben ik ze gaan fotograferen op momenten dat ze het niet door hadden. En dit gaf veel leukere plaatjes dan de geposeerde foto’s!”Voor de mooie nazomermiddagen tipt Astrid: “Naast het zwembad in Woerden, het Batensteinbad, is een mooie buitenspeelplaats gebouwd met voor ieder wat wils. Of je nu lekker met zand of water wilt spelen, je energie kwijt wilt raken op het springkussen of wilt free runnen. Ouders kunnen lekker genieten van een zelf meegenomen picknick of een vers kopje koffie aan het terras.”

Astrid is naast haar werk ook vrijwilliger bij de Woerdense Vakantieweek. Elk jaar wordt er de laatste week van de schoolvakantie een feestweek georganiseerd met activiteiten en artiesten voor jong en oud. Van luchtkussens, ponyrijden, Brandweerman Sam tot Glennis Grace. “Hartstikke leuk voor het hele gezin!”Nog een laatste foto-tip? “Als je kinderen het middelpunt van de foto zijn, zoek dan een zo rustig mogelijke achtergrond uit. Hoe rustiger de achtergrond, hoe meer de focus ligt op jouw kind(eren). Draai om je kind heen en maak de foto op ooghoogte van je kind. Wacht het juiste moment af... de leukste foto’s zijn van de spontane momenten.”

Bedankt voor je leuke tips Astrid!

Lees ook onze andere blogs met leuke tips voor uitjes in en om Utrecht!