Pluk zelf je eigen appels!

9 september 2019
Zelf appels plukken, dat is toch het leukste dat er is? En het kan volop in regio Utrecht. Bekijk ons overzicht met mooie plekjes waar je in september zelf appels kunt plukken met de kinderen in Utrecht, Haarzuilens, Vleuten en Bunnik. Vaak worden er ook allerlei andere toffe activiteiten georganiseerd. Zo ontzettend leuk én ook nog eens leerzaam! Dus hup: laarzen aan, handen uit de mouwen en plukken maar. En daarna smullen van de verse appels natuurlijk, mmm... Veel plezier!
Appels plukken

Appelplukdagen in regio Utrecht

Een zelfgeplukte appel smaakt veel lekkerder. En het is ook nog eens superleuk om zelf de mooiste en lekkerste exemplaren uit de boom te plukken.

Ieder jaar kun je in september op veel plekken zelf appels plukken tijdens de appelpluk. Dit jaar kan dat in verband met corona maar op een beperkt aantal plekken. De data waarop je in 2020 in en om Utrecht welkom bent hebben we opgenomen in de Uitagenda.

Hopelijk kunnen we in 2021 weer volop zelf de boomgaard in!

Appels plukken in 2019 - De info hieronder is niet up to date

Op Boerderij Nieuw Slagmaat kun je maar liefst vier dagen appels komen plukken! Op 14, 15, 21 en 22 september 2019 is het hier namelijk Appelplukdag. In de boomgaard kun je allerlei verschillende soorten appels vinden en legt de boer precies uit hoe je te werk moet gaan om de appeltjes op de juiste manier (mét steeltje!) van de boom te krijgen. Op de boerderij is nog véél meer leuks te doen voor jong en oud. Durf jij te verdwalen in het maisdoolhof? De natuurclowns Fluit & Kruid komen speciaal voor dit festijn naar de boederij toe. Tof zeg!Bij Landwinkel De Groene Ham in Vleuten is het feest op 14 en 21 september 2019, want dan mag je hier zelf je appels en peren komen plukken! De kinderen kunnen zelf hun appeltjes schillen met de appelschilmachine en er is een groot springkussen. Joepie! Na het plukken is er voor iedereen een gratis kopje koffie op het terras. Dat wordt genieten!Je eigen fruit plukken is ontzettend leuk! Bij fruitboerderij De Achterdijk weten ze dat als de beste! Op 21 september 2019 mag je hier ook je eigen appels komen plukken. Met de fruittrein ga je door de boomgaard en op het erf zijn heerlijke proeverijen en leuke activiteiten voor de kinderen. Een beetje moe geworden van al dat plukken? Kom dan even rustig bij op het heerlijke terras. Wat een fijn plekje om een gezellige Appelplukdag te vieren!Pluk op zaterdag 21 september 2019 je eigen appels bij Plattelandswinkel de Haarse Gaard! De dag staat hier bol van super toffe activiteiten voor groot en klein! Maak een ritje door de boomgaard in de pluktrein, krijg leerzame uitleg van een echte fruitteler, pers zelf je eigen sapje, duik het doolhof in of spring je suf op het springkussen. Kids zullen zich hier geen moment vervelen! Struinen over een kleine streekmarkt of smullen van versbereide pizza of ambachtelijk boerenijs kan ook. Mmm!

appels plukken utrecht