Vierdaagsefeesten: de leukste hotspots met kids!

28 juni 2018
Collega Esther (van Kidsproof Nijmegen) vertelt me al jaren dat de Vierdaagsefeesten in Nijmegen ook geweldig zijn voor kinderen. Omdat ik geen flauw idee heb waar ik dan precies moet zijn, heeft ze de Vierdaagse hotspots voor ons op een rijtje gezet!
Foto: Willie Kerkhof
Esther: Onze drie kids hebben de Vierdaagsefeesten met de paplepel ingegoten gekregen. Van jongsaf aan namen we ze altijd al mee naar de leuke kinderactiviteiten die ieder jaar weer georganiseerd worden tijdens deze week. Ook gingen we al vroeg langs het wandelparcours staan en ik herinner me de jaren dat ze zo enthousiast werden van alle stickers die ze van passerende soldaten in hun handjes gedrukt kregen. Dit Vierdaagsegevoel is zo bijzonder en wij vinden het zo leuk om ze dit ieder jaar weer te laten ervaren, samen met ons! Daarom deel ik hier ook graag de leuke kidsproof hotspots tijdens de Vierdaagsefeesten!


Foto's: Jan-Willem de Venster

Kidsloop
Terwijl onze oudste zoon van 12 jaar en manlief dit jaar voor de tweede keer met de Vierdaagse meelopen, loop ik met ons jongste mannetje van 5 jaar de 5-jarige jubileumeditie van de Vierdaagsefeesten Kidsloop. Dit is een superleuk 4-daags kinderwandelparcours door het centrum voor Nijmegen, speciaal voor kids t/m 12 jaar. Van zaterdag 14 juli t/m dinsdag 17 juli, lopen de kids, na een gezellige warming-up van het Kidsloop-team, een route van 2 à 3 km via een echte Nijmeegse locatie (start 11.30). Onderweg zijn er allerlei leuke activiteiten en kijk je op dinsdag ook langs de route bij de échte Vierdaagse! Wij hebben het Kidsloop-lied alweer in ons hoofd zitten: 'Loop mee, met de Kidsloop, loop je mee', etc..


Foto: SMKMRKT

SMKMRKT
Van 14 t/m 20 juli kun je op SMKMRKT genieten van eten uit alle windstreken bij de vele foodtrucks, drinken, dansen en een prachtig uitzicht op de Waal. Naast een goedgevuld muziekprogramma is er ook aan de kleine Vierdaagsebezoekers gedacht; er is een leuk en gratis kinderprogramma. Zodra wij op deze locatie komen, gaan de kids op het Labyrinth af. Het daagt uit tot diverse spelletjes: eroverheen lopen, springen, bootjes erin laten varen en nog veel meer. Terwijl je kids zich heerlijk vermaken bij het Labyrinth en jij ze in de gaten kunt houden, plof jij neer in één van de gemoedelijke en relaxte hoekjes waar je lekker kunt chillen aan de Waal.


Foto's: Mathijs Hanenkamp

LUX en Mariënburgplein
Op het LUX en Mariënburgplein is er van 14 t/m 19 juli (13.00 t/m 17.30 uur ) voor de kinderen van alles te beleven en te ontdekken. Bezoek o.a. de (poppen)theatervoorstelling van Theater Smoespot of volg een kindercollege. Laat je lekker voorlezen door een medewerker van de bieb en maak de vierdaagsepuzzel. Op het plein kun je ook iets lekkers eten en drinken op het ruime terras van LUX, een ijsje halen bij Onwijs Lekker IJs of pizza eten bij de Pizzabakkers.


Foto: Café van Ouds

Café van Ouds
Bij Café Van Ouds in de Augustijnenstraat is er van 14 t/m 20 juli zoals vanouds van alles te doen voor de kids. Een leuk animatieteam organiseert ieder jaar leuke activiteiten. Wat is er allemaal te doen: o.a schminken, spelletjes, springkussen, recordpoging Fidget Spinners en een ballonnenwedstrijd. Voor de ouders is er iets lekkers te drinken en eten en natuurlijk live-muziek.


Foto links: Mathijs Hanenkamp

De Kaaij
Onder de Waalbrug kun je genieten van dit jaarlijks terugkerende festival vol theater, muziek, workshops en kinderactiviteiten. Voor kinderen is er dagelijks de circusbus. Een bus vol circuspret, waar je als jonge acrobaat en avonturier je de hele dag kunt vermaken. Dametjes en heertjes, hooggeëerd publiek, komt dat zien! Ook kun je hier op de vele gezellige zitjes of in het zand een drankje drinken of iets lekkers eten. Tip: vanuit de Kaaij kun je met het pontje naar Festival op ’t Eiland varen, aan de andere kant van de Waal, de Spiegelwaal!


Foto's: Willie Kerkhof

Festival op 't Eiland
Op Festival op ’t Eiland (14 t/m 20 juli) op het stadseiland van Nijmegen, is er elke dag van alles te zien en doen voor het hele gezin. Zo is er iedere middag een leuke kindertheatervoorstelling. In de Lindenberg Talententuin kunnen kinderen allerlei kunstzinnige activiteiten kunnen doen onder leiding van de kundige Lindenbergdocenten. Met Oddstream ga je aan de slag met korte stop motion filmpjes. Twee keer per dag kun je samen met een bioloog op Expeditie: je krijgt een koffer vol opdrachten mee en je krijgt een rondleiding over het Eiland. Natuurlijk staan er ook weer leuke kermisattracties, diverse foodtrucks en is het heerlijk toeven op het strandje aan de Waal.

Met zoveel superleuke activiteiten voor het hele gezin wordt het vast nog moeilijk kiezen! Ieder jaar weer is het één groot feest in de stad. Nu manlief en onze oudste zoon de Vierdaagse lopen, zijn wij zelf ook veel in de stad te vinden en genieten wij ondertussen van de Kidsloop en de leuke kinderactiviteiten op de diverse locaties.

Wil je meer informatie over het hele vierdaagsefeesten activiteitenprogramma voor kinderen? Klik dan even door naar de Uitagenda van Kidsproof Nijmegen, dan vind je hier per dag de kinderactiviteiten en bijbehorende locaties. Zo kun je vooraf al een selectie maken waar je allemaal heen wilt gaan met je kinderen.

Veel wandel- en feestplezier!

Zomerse groetjes, Esther