Kidstour openingsweekend De Nobelaer

7 april 2022

Hanna en David (broer en zus) zijn vol enthousiasme voor De Nobelaer op pad geweest. Lees hier snel wat zij van dit nieuwe gebouw vinden!

 

Wat hebben we hier lang naar uitgekeken. De opening van het nieuwe gebouw van cultuurhuis De Nobelaer. We vallen met onze neus in de boter want we worden buiten al hartelijk verwelkomd. De Kidstour wordt begeleid door een medewerker van De Nobelaer die echt alles weet over dit toffe gebouw. Zo is het gebouw duurzaam gebouwd met zonnepanelen, warmtepompen, ledverlichting en heel veel vloerverwarmingsslangen. Wat ook opvalt is dat er zoveel te zien is! Er zijn veel ramen en open ruimtes.

  

We gaan eerst naar een van de muzieklokalen. In deze ruimte kan je allerlei muziekinstrumenten leren bespelen. Wat leuk is, is dat je tijdens de les ook nog lekker naar buiten kan kijken. We zien een piano staan maar ook diverse fluiten en nog heel veel meer. Na het muzieklokaal lopen we door de huiskamer en de bibliotheek naar De Poort, dat is een ruimte waar allemaal leuke activiteiten plaatsvinden. Vandaag wordt er bijvoorbeeld voorgelezen uit De Grote Vriendelijke Reus door de lokale voorleeskampioen. Een super spannend verhaal met grappige woorden.

Na het voorlezen gaan we naar De Vincent en De Marte, hier kan je lekker knutselen, tekenen, schilderen, boetseren en nog veel meer. We leren meteen het verschil tussen 2D en 3D, dat wisten we nog niet precies. Daarna lopen we weer door de gezellige huiskamer door naar De Lizz, je kijkt vanuit de huiskamer lekker naar buiten waar ze een mooi terras aan het maken zijn. Dat wordt leuk in de zomer! In De Lizz zijn vandaag allemaal leuke activiteiten. Zoals een glittertattoo op je arm of even kennismaken met sprookjesfiguren. We kunnen niet wachten om hier straks even te gaan kijken!

Dan is het tijd voor een stukje livemuziek, we gaan naar de Popelstudio. Hier wordt hard gerepeteerd door de diverse muzikanten. Wat grappig is, is dat je met de deur dicht ze wel ziet spelen maar niet hoort spelen. Een geluidsdichte ruimte. Ook in deze ruimte kijk je vanaf de gang lekker naar binnen. Er is zoveel te zien en te beleven!

Na deze studio gaan we backstage, we mogen zelfs in een echte kleedkamer voor artiesten zitten. Na alle kleedkamers gaan we De Justus in, de super grote theaterzaal met wel 500 stoelen. Zie je ons staan op het podium?

We gaan naar boven en lopen daar meteen tegen de enige echte Justus de Nobelaer aan. Hij vertelt ons zijn verhaal, hoe hij veel goeds gedaan heeft voor bijvoorbeeld arme vrouwen in Etten-Leur en hoe belangrijk hij cultuur vindt. Wij snappen nu wel waarom de grote theaterzaal De Justus heet.Dan is het tijd voor de kleinste zaal van De Nobelaer, de Muze. Daar staan lekkere blauwe banken en daar worden diverse activiteiten georganiseerd. Naast De Muze zit De Pirouette, daar heeft Hanna al een paar balletlessen gehad. De Musicalklas geeft een demonstratie van hun musical Fame, ze zijn nog aan het oefenen maar het ziet er nu al top uit! We komen in juni zeker terug voor de echte voorstelling. Tijdens deze lessen in deze 2 zalen kijk je trouwens uit op Het Uilenbos op de rotonde.Dan lopen we boven door de bibliotheek, waarbij je tijdens het uitzoeken van boeken lekker naar buiten kunt kijken.Door naar de vide. We kijken daar zo naar beneden naar de huiskamer met het podium waar op dit moment gezongen wordt. Papa herkent de liedjes. Dan zit de Kidstour er alweer bijna op. We mogen nog even spieken in het kantoor van de directeur en gaan dan lekker wat drinken aan de bar in de huiskamer. En daarna? Alle leuke activiteiten doen en vol enthousiasme over de rode loper weer naar huis.

Naar de website