Joepie! Er zijn weer jonge dieren!

10 maart 2017
Heb je het al gemerkt? De dagen worden steeds langer, het zonnetje laat zich vaker zien en de eerste bloemetjes staan vrolijk in bloei. Oftewel: de lente komt eraan!
En weet je wat nou het allerleukste is? Er zijn alweer lammetjes en andere jonge dieren geboren! Ga dus gauw samen met de kids op kraamvisite.

Dat kan bijvoorbeeld bij Kinderboerderij de Leijhoeve in Rijsbergen. Daar is nu het eerste lammetje geboren. In april/mei verwachten ze er nog meer en zullen er waarschijnlijk ook weer knuffeluurtjes georganiseerd worden. Houd onze Uitagenda in de gaten voor hoe en wat. Naast te genieten van het lammetje en natuurlijk al de andere dieren, kunnen de kinderen heerlijk buitenspelen in de speeltuin en speelbos. 

Ook op Parkhoeve Breda-Noord is het feest. Daar zijn op 7 maart de eerste lammetjes geboren van dwerggeit Guusje. Het zijn twee bontgekleurde geitjes. Begin dit jaar zijn er ook jonge konijntjes geboren en er worden nog meer jonge dieren verwacht. In het paasweekend vieren ze de babyboom tijdens de lammetjedag. De kinderen kunnen hier volop spelen in de speeltuin en de verschillende leuke voertuigen, zoals driewielers, speelgoedtractors en stepjes.

Bij Boerderij Wolfslaar in Breda verwachten ze voor de Paasdagen jonge kuikentjes. De broedmachine die te zien is in het informatiecentrum, staat aan de weken voor Pasen. Hier vind je ook posters die de ontwikkeling van het ei uitleggen en een soort demo kip, waarbij je kunt zien hoe het ei naar buiten komt. Tijdens de paasdagen geven ze ook uitleg over de kip en het ei. Voor dat weekend gaan ook de jonge geitjes naar buiten. De kids vermaken zich verder prima bij de waterspeeltuin, op een traktor of in de zandbak bij het heerlijke tuinhuis van Charlotte.

Klaasje en Chris zijn bij Kinderboerderij MEK in Oosterhout de trotse ouders van twee mooie bokjes, Teun en Milan geworden. De bokjes blijven vanwege de rust nog even binnen. Tijdens Pasen wordt er een leuk kraamfeest gehouden waarbij alle jonge dieren te zien zijn. Ze hebben een heerlijke grote zandbak bij deze kinderboerderij, die grenst aan het terras. Dus terwijl je geniet van een kopje koffie kunnen de kids lekker spelen!   

Ook op Recreatieboerderij Johan en Caroline in Wagenberg zijn de eerste twee lammetjes te zien. Twee keer per dag (oa rond 16u) mag je ze hier zelfs een flesje geven. Zo leuk! Daarnaast zijn er talloze andere toffe dingen te doen, zoals spelen in de heerlijke speeltuin en rondrijden op één van de leuke rijwielen. En sla vooral de boerderijwinkel met lekkernijen niet over!