Kidsproofrecept: Lekkere pannenkoeken

14 oktober 2015
Met Nationale Pannenkoekendag bakken kinderen door heel Nederland voor de ouderen en wij delen hier onze favoriet. 
Vind jij pannenkoeken ook zo lekker? En eet jij dit ook het liefste met opa en oma? Vrijdag 27 maart 2015 is het voor de negende keer Nationale Pannenkoekdag en delen met jou hier onze favoriete pannenkoek recept en pannenkoek restaurants. 

Wat heb je nodig voor 9 pannenkoeken?
- 180 gram quinoa melk
- 400 ml kokosrijst melk (provamel) of geitenmelk of biologische melk
- 2 eitjes
- 1 tl olijfolie & 1tl kokosboter 
- 2 el ahorn siroop

Hoe maak je het klaar?
Doe het quinoa meel in een grote mengkom. Voeg hier geleidelijk aan de ‘zuivel’ en de eitjes aan toe. Klop tot een glad pannenkoeken beslag. Voeg hier de olijfolie aan toe en roer door het beslag (hierdoor heb je in feite maar heel weinig ‘boter’ nodig in de pan). Verwarm een koekenpan, smelt de kokosboter en bak 9 kleine pannenkoeken. Stapel ze op een feestelijk bord, giet hier de ahorn siroop overheen en bestrooi met de superfood bessen/noten mix. 
bron: www.bluebelle.nl 

Pannenkoek restaurant in de omgeving
Vind je het leuker om samen uiteten te gaan? Eet heerlijke ambachtelijke pannenkoeken en laat je verwonderen bij Het Wonderbos in Cromvoirt, stap in de kabouterwereld bij Pannenkoekenhuys Pimpernel en combineer het met een wandeling door het bos, bij Stroop & Zo in Rosmalen kun na het eten super gezellig spelen op de zolder. Onder Categorie Uiteten vind je nog meer leuke en gezellige pannenkoekenrestaurants in de buurt. 

Nationale Pannenkoekdag 2015
Nationale Pannenkoekdag vindt dit jaar voor de negende keer plaats in Nederland. Tefal en Koopmans ondersteunen deze traditie om ouderen en kinderen dichter bij elkaar te brengen en een leuke dag te bezorgen. Meer weten over de Pannenkoekdag? Lees dat hier

Smakelijk eten!