Tips voor een ontspannen Decembermaand

11 december 2016
Tips om de drukke dagen van December door te komen.

Heb jij ook zo’n zin in de feestdagen? Zo’n decembermaand brengt vaak ook veel drukte en hectiek met zich mee. En dat kan best een uitdaging zijn als je kinderen hebt. Toch zijn er heel veel manieren waarop je de ‘decemberstress’ een beetje in de hand kunt houden en samen met je kids volop kunt genieten van de feestdagen. 

1. Houd kindertijden aan
Kerstdiner of sinterklaasavond? Begin niet te laat. Kinderen zijn van de opwinding al vaak snel moe. Als je op tijd begint, heeft iedereen genoeg energie om het tot het eind vol te houden. 

2. Houd het simpel
Een uitgebreid kerstdiner is leuk, maar lang in de keuken staan is niet altijd ontspannen. Er zijn ook genoeg makkelijke gerechten te maken waarmee je een spetterende indruk maakt. Kies gerechten uit die je bijvoorbeeld grotendeels van te voren kunt maken, zodat je op het moment zelf niet te lang in de keuken hoeft te staan. Ps. Geen zin om te koken met Kerst? Op Kidsproof Den Bosch vind je allerlei leuke restaurantjes waar je op de kerstdagen met kids heel leuk uit eten kunt gaan.

3. Kadootjes shoppen? Bereid het goed voor. Wat is er nu leuker om voor iedereen cadeautjes uit te zoeken? Zorg er wel voor dat je voor je gaat shoppen goed bedenkt wát je wáár wilt gaan kopen en ga het liefst zonder kinderen. Dat is vaak een stuk efficiënter én goedkoper! Wil je een beetje inspiratie opdoen? Hier vindt je veel leuke kinderwinkels in Den Bosch eo!

4. Slim cadeautjes kopen 
De stad ingaan om cadeautjes te kopen, kost best veel tijd. Wil je dit graag? Zorg er dan voor dat je van tevoren goed bedenkt wát je wáár wilt gaan kopen en doe zoveel mogelijk inkopen op één dag. Vaak een stuk efficiënter én goedkoper! Als je gedurende het jaar een wensen- en ideeënlijstje bijhoudt, scheelt je dat in december een boel denkwerk. Je wilt je cadeautjes natuurlijk wel op tijd in huis hebben. Wil je een beetje inspiratie opdoen? Wij hebben een handig overzicht met leuke kinderwinkels voor je!

5. Een goede planning doet wonderen
Moet je veel doen en heb je veel afspraken? Zorg dan dat je het overzicht houdt. Maak een goede planning en een takenlijst en geef daar ook duidelijk je prioriteiten in aan. Zo’n lijstje geeft rust in je hoofd en voorkomt stress.

En tot slot: plan een rustmomentje in voor jezelf. Er komt in december veel op je af en dan schiet het er wel eens bij in om goed voor jezelf te zorgen. Zorg er daarom voor dat je rustmomentjes voor jezelf in blijft plannen. Ga een avondje naar de sauna of lekker sporten, kruip met een kop thee op de bank, ga samen uit, doe dat waar jij van ontspant! 

Fijne feestdagen!

Liefs, 

Gwen