Wat een eyeopener....(ook voor jou?)

4 oktober 2020
Twijfel je over een gedragsverandering bij je kind? Gewoon even bellen! Bij de huisarts viel mijn oog laatst op een prachtige folder van GGZ In de Bres: ‘Is je kind vaak boos, slaapt je kind slecht, heeft je kind zindelijkheidsproblemen of zit je kind niet lekker in zijn vel?’. Oeps, dacht ik, ik heb al die situaties wel eens meegemaakt in de afgelopen 6 jaar met die tweeling van mij. ‘Double the trouble’ bij ons thuis!
Maar wanneer is het nodig om professionele hulp in te schakelen? Als moeder twijfel ik wel eens wanneer het gedrag van je kind ‘er gewoon bij hoort’ of toch écht een probleem is. Na wat heen en weer appen met vriendinnen (en 25 Google zoekpogingen verder ;) nam ik contact op met GGZ In de Bres. Na een verandering op school merkte ik dat mijn zoontje angstig werd. Hij sliep er slecht van en ik óók. En op een ochtend was ik er zo verdrietig van, dat ik besloot toch eens het nummer op de folder te bellen.

Gedragsverandering vuistregel 

Bij In de Bres sprak ik met pedagoge Eva en dat was zó fijn. Door een paar vragen te stellen zette ze mij gelijk op het juiste spoor. Ze vertelde mij: “Als je meerdere (negatieve) gedragsveranderingen ziet bij je kind, helemaal na een verandering van situatie en het langer dan één maand aanhoudt, dan zeker even bellen met ons of met je huisarts.” Eerlijk is eerlijk, ik wist dit eigenlijk niet, wat een fijne vuistregel!En daarom deel ik ‘m met jullie. Want het hélpt, om als ouder af en toe te toetsen hoe het gaat. Na het gesprek met Eva voelde ik mij gelijk 10 kilo lichter. Zó fijn om even met een deskundige van gedachten te kunnen wisselen. Ik heb binnenkort een uitgebreide intake-afspraak om te kijken welke hulp het beste past voor mijn zoontje, daar hebben ze bij In de Bres een heel netwerk voor.

GGZ In de Bres Groningen

Ben je benieuwd hoe het in z’n werk gaat bij In de Bres? Voor welke vragen je bij hen terecht kunt? Op de website staat de aanpak héél helder uitgelegd, klik op de roze button hieronder om er álles over te weten te komen. Wil je gelijk je vraag voorleggen, bel dan even met In de Bres op 088-277 88 81.

PS: Wist je dat hun hulp in bijna alle gevallen vergoed wordt door de gemeente? Na de intake regelt In de Bres dit voor jou en hier heb je verder geen omkijken naar. Naar de website