20x de kerstliefde delen zonder bezoek

6 december 2021
Kerst is een mooi feest met veel gezelligheid, licht, lekker eten en familie. Maar misschien kan je dit jaar niet op pad of bezoek ontvangen door corona. Toch kunnen we er een mooi feest van maken! Kijk hier onze tips om de kerstliefde te delen zonder bezoek.
Met deze tips kun je zonder bij elkaar op bezoek te komen, kerst toch een beetje samen vieren!

1. Verstuur een kerstkaartje! Hoe leuk is het als er bij vrienden en familie een kaartje met jouw kerstwensen op de mat valt? Helemaal tof: een zelf gemaakte kaart!

2. Breng je huis helemaal in de kerstsfeer. Hang buiten de kerstlichtjes op of plak grote letters of een poster op het raam met een kerstboodschap voor alle voorbijgangers.

3. Bakken maar! Die kerstkoekjes zorgen voor een heerlijke geur in de keuken waarna je ze kerstachtig kunt versieren. Zelf opeten is lekker, maar als de buren jouw baksel ook kunnen proeven zijn ze vast ontzettend blij!

4. Staat er een kerstboom of andere boom bij jou in de buurt? Schrijf briefjes met kerstwensen voor de wijk of hang er leuke spulletjes in. Zo kunnen jullie gezamenlijk de boom versieren!

5. Videobellen in kerstsfeer! Zet een sprankelende kerstmuts op en deel je verhalen met de familie via een videocall. Videobellen kan natuurlijk ook tijdens het kerstdiner.

6. Super gezellig die kerstmuziek! Zet tegelijk dezelfde afspeellijst aan en vier kerst toch een beetje samen.

7. Maak een kerstpakket voor iemand vol met lekkere dingen en knutsels. Superleuk! Een kerstcadeautje bij iemand voor de deur kan natuurlijk ook.

kerstliefde delen zonder bezoek

8. Print grote foto’s van iedereen die er niet bij is en leg die erbij op tafel. Zo zijn de familie en vrienden er toch een beetje bij!

9. Neem een filmpje of spraakbericht op met een kerstboodschap. Zo verblijd je anderen met jouw speciale kerstwens!

10. Spelletjesavond! Online zijn er veel activiteiten te doen met de hele familie. Met leuke kerstspellen komt dat wel goed met die sfeer.

11. Maak kerstdecoratie voor elkaar en help zo bij de versiering van iemand anders. Elke keer als je de leuke knutsel ziet, moet je vast aan elkaar denken.

12. Bij het kerstfeest hoort natuurlijk een lekkere maaltijd. Bestel dezelfde soort gerechten bij lokale ondernemers en eet toch een beetje samen.

13.  Verkleed je als gezin als Jozef, Maria en de Wijzen uit het Oosten en maak een mooie foto. Leuk om te delen met mensen die je lief vindt of om een kerstkaart van te maken!

14.  Maak een kerstengeltje van brooddeeg of klei. Bijvoorbeeld met behulp van uitstekers die je ook voor koekjes gebruikt. Schrijf achterop een lieve tekst. Of maak er een gaatje in, dan kun je ‘m in de boom hangen.

kerstliefde delen zonder bezoek

15. Verdeel het kerstontbijt/lunch/diner in gangen of gerechten met familie en vrienden. Vervolgens lever je een box met de ingrediënten én een recept af bij iedereen. Zo ben je toch verbonden en eet je hetzelfde menu.

16. Ook leuk: spreek met familie af dat jullie de ene en zij de andere dag voor het diner zorgen.

17. Je kunt natuurlijk ook elke gang van het kerstdiner videobellen met andere familie/vrienden. Zoveel mensen heb je vast nooit tijdens een kerstavond op bezoek gehad!

18.  Speel boter-kaas-eieren op het raam met een raamstift: de een binnen en de ander buiten. Wie zal dit spannende potje winnen?

19. Ga bij familie op bezoek en zing op afstand prachtige kerstliedjes voor elkaar.

20. Maak een stoepkrijt kunstwerk bij iemand voor de deur als verrassing. Als die persoon de deur uitstapt zal hij direct in een kerstwereld belanden!

Fijne kerst!