Toffe meivakantie uitjes

19 april 2024
Hebben jullie ook zo uitgekeken naar de meivakantie? Met deze superfijne tips wordt het een top vakantie.

Super tof vernieuwd museum!

Eén van onze favoriete nieuwe uitjes. Check de tentoonstelling 'Trek de stoute schoenen aan' in het Schoenenkwartier in Waalwijk! Stap uit je comfortzone en ontdek op de catwalk allerlei soorten schoenen of laarzen. Kom langs en beleef samen een grappige ervaring!



Unieke GlowGolf baan

Doe deze spectaculaire glow-in-the-dark-minigolfbaan met het thema Muziek in de meivakantie! Al golvend kom je langs Bob Marley, HipHoppers, voel je de disco vibe en ga zo maar door. Je speelt 15 holes, in dit waanzinnige 3D decor dat wordt uitgelicht met blacklights.



Super leuke familieactiviteiten

Hoe leuk is het om samen je eigen familiewapen te ontwerpen? Wat zou er op jullie familiewapen moeten staan?Maak hem in de meivakantie in het Stedelijk Museum. Speur door het museum en laat jouw kleurplaat tot leven komen op een super groot scherm.



Meivakantie bij Pathé

Zin in een leuke film? Dan zit je altijd goed bij Pathé.
Pak de popcorn er maar bij voor Lassie, de wereldberoemde, avontuurlijke hond. Of voor Garfield; die eigenwijze oranje kat die zich eindelijk eens buiten de deur van zijn huis waagt!



Musical4u Kids

Zet het alvast in je agenda! Op 26 mei kun je genieten van de eindvoorstelling bij Factorium. De kinderen van de M4U spelen, zingen, dansen en schitteren in het verhaal over een tovenaar, een held en de liefde.



Beleef het verleden

Ooit gedroomd van een tijdmachine? Maak deze meivakantie die droom waar in het preHistorisch Dorp in Eindhoven! Van prehistorisch jagen tot middeleeuwse ambachten. En: een bezoek aan dit museum is absoluut kidsproof!



Lekker vrij ontdekken!

Je hoeft geen workshop te volgen dus je mag meteen zelf aan de slag. Als je het fijn vindt kan je wel leuke opdrachten volgens een stappenplan volgen. Dit kan in de meivakantie bij Ontdekstation013. Ze zijn in de vakantie extra open.



Vreselijk vieze voorstelling

Ieuw, broccoli, beenhaar, bruine bananen, oksels, champignons, pissebedden!! Daar heb je het toch niet over? Een grappig, vieze voorstelling over bacteriën en viezigheid. Echt een aanrader om naar toe te gaan met z'n allen!



Vet stoer uitje!

Ga samen de uitdaging aan en speel toffe games bij High Score Waalwijk! Wie van jullie gaat er vandoor met de beste ranking?! Verdien punten en win prijzen. Wat dacht je van King Kong VR, racen, airhockey? Probeer er zoveel mogelijk. Leuk uitje voor een regenachtige dag.



11x ijssalons in Tilburg

Waar kan je het lekkerste ijs in Tilburg halen tijdens een mooie zonnige dag of gewoon als je zin hebt in een ijsje?
We hebben een paar fijne ijssalons en ijsboerderijen waar je een lekker ijsje kunt scoren voor je op een rijtje gezet.



Koningsdag


Koningsdag activiteiten

Koningsdag is vrijmarkt, kleedjesmarkt, muziek, lekker eten, kraampjes, spelletjes enzovoorts!
Hier vind je een overzicht van leukste kidsproof plekken in en om Tilburg met Koningsdag!



17x Oranje recepten

Met deze 17 oranje recepten voor Koningsdag maak je er een extra feestelijke dag van. En hoe leuk om samen met je kinderen in de keuken te staan en zelf deze oranje lekkernijen te maken!



Koningsdag Kletspraat

Met Koningsdag kleurt het hele land oranje. De oranje tompoucen vliegen over de toonbank, overal zijn rommelmarkten én de koning gaat op bezoek in een stad. Met de gratis printables maak je van Koningsdag een extra gezellig feest.



Wat is er nog meer te doen?

Dagje op stap of een uitstapje met de kinderen in de meivakantie? In Tilburg zijn er heel veel leuke vakantie activiteiten en uitjes voor kinderen!
Dit zijn onze favoriete leuke dingen om in de meivakantie samen te doen: