icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

De Dino Fabriek; écht een avontuurlijk uitje

12 juli 2021
Een 100 jaar oude fabriek vol met metershoge dino's vind je de hele zomervakantie in de Fabrique in Utrecht. Kidsproofblogger Floor ging er als allereerste heen met haar kinderen en ze lieten zich onderdompelen in de wereld van de dino's. Wat een belevenis was het, lees alles over hun avontuurlijke middag!
Dino Fabriek Utrecht | door Kidsproof getest

De Dino Fabriek: The return of the dino

Maandag 12 juli opent de Fabrique in Utrecht haar deuren voor De Dino Fabriek: The return of the dino. Wij mochten alvast een kijkje nemen en zijn razend enthousiast!

Bij binnenkomst in de voormalige veevoederfabriek krijgen de kinderen een speurtocht mee, doel daarvan is om uiteindelijk 'het belangrijkste diploma te ontvangen dat er is': het Laborantendiploma.

Dino Fabriek Utrecht

Je moet goed opletten om alle opdrachten te volbrengen en dit leidt je door de hele fabriek. In de fabriek staan zestig dino’s, gemaakt van ruim 2 miljoen steentjes. Van klein tot groot (soms wel tot 5 meter hoog!) zijn de beelden te bewonderen. Je leert welke dino’s het zijn en ziet ook meteen hoeveel uren werk erin gestoken is. Ongelofelijk!

Dino Fabriek - top zomervakantie-uitje!

Maar De Dino Fabriek is veel meer dan dat. Elke ruimte ziet er weer totaal anders uit en overal kun je weer iets anders beleven.

Graaf mee in een grote zandvlakte en doe een archeologische vondst. Kijk of jij net zo hoog kunt springen als een dino in een hal met drie reusachtige springkussens. Ga in het laboratorium op ontdekkingstocht én kijk als klap op de vuurpijl in de grote fabriekshal naar een uniek theaterstuk (i.s.m. Van Hoorne entertainment). Toneelspelend en zingend nemen professor opa Diffeloor en zijn kleinkinderen je mee in een spannend avontuur. Wie weet zie je wel een échte dino..!

De Dino Fabriek zomervakantie-uitje

Het leuke van een bezoek aan de Fabrique is dat het een echte 'experience' is. Zodra je de deuren binnenwandelt, zit je meteen midden in een verhaal. De verschillende laboranten die je tegenkomt, zitten helemaal in hun rol en maken je wegwijs in de verschillende ruimtes. Van begin tot eind, inclusief catering, van een Flintstone Kapsalon tot een Mini Rex Burgertje, is het thema doorgevoerd. Echt een aanrader deze zomer als een te gek gezinsuitje!

Dino Fabriek Utrecht Maarssen


Voor wie?

Als je kinderen gek zijn op dinosaurussen, moet je hier zéker naartoe. Maar ook als je er niet heel veel mee hebt, is dit een leuk uitje voor het hele gezin. Er wordt veel aangeboden, waardoor er voor iedereen wel iets leuks te beleven is en je al snel 2,5 uur tot 3 uur verder bent.

Dino Fabriek


Mening van de kinderen

De kinderen vonden de Dino Fabriek heel erg leuk! Door de speurtocht gingen ze vol enthousiasme door de verschillende ruimtes. Ook vonden ze het leuk dat er zo veel verschillende dingen te doen waren. De voorstelling vonden ze vooral een aanrader en ook de springkussens en het laboratorium waren super.


Prakische info Dino Fabriek

De Dino Fabriek vind je deze zomer aan de Westkanaaldijk 7 in Utrecht. Van 12 juli tot en met 29 augustus ben je hier dagelijks welkom. 

Klik voor meer info en tickets door naar de site van de Dino Fabriek!

Kidsproofblogger Floor woont samen met haar man Marc en twee kinderen Bram (9) en Roos (7) in Vleuten. Ze is altijd op zoek naar regionale uitjes en tipt de leukste graag via Kidsproof.

Dino Fabriek Naar de website