Maak je eigen kabouterhuis

17 februari 2021
Superleuke actie voor kinderen: bied een kabouter een thuis en maak samen een heel kabouterdorp! Ben je ook zo dol op deze kleine wezentjes met rode puntmuts? Lees dan snel verder!
Kabouterdorp
Bouw een kabouter voordeur in je voortuin of naast je deur. Extra leuk: maak er een kaboutertuintje omheen. Zo heb je er gezellig een kabouter bij!

Maak kaboutersporen die je in je straat of in het park kunt neerleggen. Leg ze onderweg naar school of als je een rondje door de buurt loopt voor anderen neer om te vinden.

Hoe leuk zou het zijn als er in de buurt dan straks een heel kabouterdorp ontstaat?!

Kabouter huis maken

Op zoek naar meer inspiratie om zelf een huisje voor een kabuter te maken? Download dan het Kabouterdorp bouwblad en inspiratieblad.

Woont er een kabouter bij jou? En zie of maak je een kabouterspoor? Laat het weten via Instagram of Facebook! Gebruik daarbij de volgende #: #keitof #happystones en #funstones.

Aan welke partij op Instagram of Facebook laat je het weten? Kies de locatie die het dichtst bij je huis is, of noem ze allemaal.
- De Ronde Venen: @dewoudreus
- Woerden: @inbredius
- Stichtse vecht: @mecmaarssen
- Zeist: @deboswerf

Misschien vind je er zelf ook één!
Ga op speurtocht naar kabouters in de buurt. Heeft iemand zijn was buiten laten hangen. Zie je een kabouterverjaardag?

Laat ook dat weten via Instagram of Facebook en zie meteen welke kabouter er nog meer in de buurt woont!

Ohja, vertel natuurlijk ook aan al je vriendjes en vriendinnetjes dat ze mee kunnen doen. Zullen zij ook een mooi huisje voor een kabouter maken?

Woon je in Woerden? Bekijk dan vast de stadsplattegrond van Woerden, die staat al vol met kabouterhuisjes! Ook is er in Woerden een speciale kabouterroute!

Deze leuke activiteit is opgezet door NME-Centrum De Woudreus, NME centrum InBredius, Bezoekerscentrum De Boswerf en MEC Maarssen. Doe mee en laat je kinderen lekker buiten aan de slag gaan!