Online escaperoom thuis op de bank

7 april 2021
Mandy en haar gezin zijn altijd in voor iets leuks. Dit keer gingen zij de online escaperoom voor gezinnen van The Team Building testen. Benieuwd naar hun ervaring met escaperoom Nonnenpost? Lees dan snel verder.
Online escaperoom thuis op de bank
Nu er minder te beleven is voor de kinderen, is het leuk om af en toe wat anders te doen dan het maken van wandelingen of fietstochten. Kinderen houden nu eenmaal van afwisseling, daarom is deze activiteit zeer welkom bij ons thuis. De hapjes staan klaar, de drankjes zijn ingeschonken. Klaar om te beginnen. We hebben er super veel zin in!

Houd je van spanning, schrik je niet terug voor gesloten deuren en heb je zin om thuis op avontuur te gaan? Dan is escaperoom Nonnenpost een superleuke middaginvulling. Onze meiden hadden allemaal een vriendin uitgenodigd, voor de gezelligheid en natuurlijk extra hulp bij het ontmaskeren van de escaperoom.

Escaperoom voor gezinnen-kinderen

Voor het gemak hadden we de laptop op de televisie aangesloten. Zo hadden we een groot scherm om het mysterie van Zuster Bertken op te lossen. Het doel van de escaperoom is om op haar sterfdag een ode te brengen aan deze quarantaine-expert.

Het spel bestaat uit een aantal interactieve puzzels, met digitale en fysieke attributen (zoals bierviltjes, puzzelkaarten etc.) die zijn meegeleverd. Historicus Patrick Lichtenberg nam ons deze middag online mee op reis door de Jacobikerk in Utrecht.

We zijn ruim 1,5 uur bezig geweest met 6 spelers, variërend in leeftijd 6 tot 11 jaar. Wij hebben als ouders de meiden wel geholpen, maar ze hebben veel zelf opgelost. Het spel duurt ongeveer 1,5 uur, maar dit is ook wel een beetje afhankelijk van het aantal spelers en de leeftijd. Je komt steeds in een andere kamer en gaat daar op op zoek naar de antwoorden die je nodig hebt om verder te komen in het spel en zo ontrafel je de clou van de escaperoom. Het is echt goed opletten, want je wilt natuurlijk niet de belangrijke details over het hoofd zien. De virtuele kamers zijn goed vormgegeven en de spanning wordt knap opgebouwd tijdens het spel.

Escaperoom voor gezinnen-kinderen

De instructie zit goed in elkaar en is voor kinderen van alle leeftijden prima te volgen. Het is wel fijn als er wat meer ervaren lezers bij zitten aangezien er af en toe wat moeilijkere woorden in voor komen. Het was heerlijk om de kinderen zo actief bezig te zien. Elke keer was er groot gejuich als ze weer een stapje verder kwamen!

Conclusie: wij vinden de online escaperoom Nonnenpost van The Team Building écht een dikke aanrader!

Praktische info
Escaperoom Nonnenpost kun je altijd spelen. Het enige dat je moet doen is tijdig het spel bestellen, zodat je 'm in huis hebt. Je kunt dan altijd elk moment dat je wil beginnen met het spel.

Meer weten over deze online escaperoom voor gezinnen? Klik dan via de roze button door naar de site van The Team Building.

Kidsproofblogger Mandy woont samen met Martijn en haar drie dochters in de wijk Oog in Al in Utrecht. Haar dochters Merel (11), Sophie (8) en Jasmijn (5) zijn dol op het ondernemen van activiteiten. De weekenden zijn naast hockey en zwemles, dan ook altijd gevuld met gezelligheid. Mandy ervaart het soms als een uitdaging om voor alle meiden iets leuks te organiseren, omdat de leeftijden toch wel uiteen liggen. Daarom bezoekt ze regelmatig Kidsproof locaties, om zo te ontdekken wat geschikt is voor andere gezinnen. Naar de website