Pop It - nieuwe fidget rage, maar wat is het?

19 maart 2021
Pop It, een nieuwe rage. Deze fidget is vooral bekend van TikTok. Eerlijk gezegd was ik wel nieuwsgierig. Dus mijn dochter en ik gingen ervoor, kijk wat het is en wat je er allemaal mee kunt.
Pop It, de nieuwe fidget rage voor kinderen
Loïs heeft haar eerste Pop It zelf online gekocht. Een groen silicone fidget met kleine bolletjes. Het product is niet groter dan 13 x 13 centimeter en paste gewoon door de brievenbus als je het online wilt bestellen.

Wat is een Pop It?

Het idee is volgens mij ontstaan door het bubbeltjes plastic / noppenfolie dat we allemaal wel kennen en wat kinderen graag indrukken omdat het zo'n leuk geluidje geeft. Dat geluid heb je bij de Pop-It ook en je kunt het constant blijven doen. Het is gemaakt van silicone, ecologisch, niet giftig, wasbaar, in diverse vormen en kleuren verkrijgbaar! Zelf was ik erg fan van de rainbow en later zagen we dat er zelfs een 'glow in the dark' versie is. Hoe cool is dat! Pop It is stressverlagend

Voel je je thuis verveeld en prikkelbaar door de lockdown? Slaat de verveling toe? Het zou ook stress en angst moeten verlagen, simpelweg door met dit speelgoed te spelen, vergelijkbaar met het idee van een stressbal.

Hoe werkt het?

Druk de bubbel naar beneden en 'just Pop It'! Het indrukken maakt een licht ploffend geluid; draai het om en begin opnieuw. Kinderen zijn dol op het geluid en krijgen er niet snel genoeg van.

Waar komt de Pop It hype vandaan?

Op het social mediakanaal TikTok is dit uitgelopen op een heuse hype. De kinderen maken filmpjes waarbij ze elkaar uitnodigen om samen te spelen. Je noemt een getal en de Pop It eigenaar speelt en laat weten of je gewonnen hebt. Welke spelletjes kun je met de Pop It spelen?

1. Wie het laatst popt...
Ieder mag om de beurt poppen, je mag alleen in dezelfde rij poppen, je kiest zelf hoeveel keer je een bolletje indrukt.  Minimaal 1 en max alles van een rij. Daarna is de ander. Wie het laatst een bolletjes popt heeft verloren.2. Wie is het snelst
Ieder mag om de beurt alle bolletjes van de Pop It indrukken. Wie het snelst is, heeft gewonnen. Dus leg je stopwatch maar vast klaar.3. Draaien en poppen
Om de beurt noem je 2 getallen. Een getal onder de 5 en een getal onder de 29. De spelleider laat een knikker vallen boven de Pop It. De knikker valt in de Pop It, draai de Pop It nu om. Draai de Pop It nu een halve slag per aantal (van het eerste getal). Daarna druk je vanaf het begin het getal dat als tweede is genoemd. Eindigd je getal precies op de plek waar de knikker zit, dan heb je gewonnen.

Dit is het spel dat veel op TikTok gespeeld wordt.Mini ijsklontjes maken

Je kunt er ook mini ijsklontjes mee maken. Vul de Pop It met water, of met een beetje limonade en leg deze in de vriezer tot het ijs is.

Zelf fidgets toys maken

Je kunt natuurlijk ook zelf lekker creatief aan de slag om je eigen fidget toys te maken. In deze blog leggen onze kidsproofreporters uit hoe zij dat doen. Zelf fidget toys maken >>>

Top 10 Fidgets

Check hier de top 10 met hippe fidgets >>>

Wil je meer inspiratie voor thuis, check dan onze andere blogs met toffe tips voor thuis met kinderen.