icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Virtual Reality kinderfeestje

1 juli 2021
Nieuwe Virtual Reality outdoor kinderfeestjes ofwel VR-kinderfeestjes in Utrecht. Of wij die willen testen? Daar hoeven wij niet lang over na te denken; dat lijkt ons superleuk!

Outdoor VR-kinderfeestje

Hoeveel uur nog?! Dat werd regelmatig geroepen op de dag dat wij het VR-feestje van VR Kinderfeestje hadden. Want zeg nu zelf, hoe vaak kan je de hoofdrol spelen in je eigen game? Met zeven kids verzamelden wij op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Daar werden wij ontvangen met de VR-brillen en de nodige informatie.

Virtual Reality kinderfeestje utrecht

Robots

Je kunt meerdere VR-spellen spelen. In ons eerste spel konden de kinderen tegen elkaar spelen. In deze game was je een robot die andere robots (je medespelers) moest uitschakelen. Als je geraakt was, kon je je weer opladen in een speciale virtuele kamer en speelde je daarna weer door. Een soort lasergamen dus, maar dan in Virtual Reality! Maximaal vier kinderen tegelijk konden deze game in, dus na even overlegd te hebben wie zouden beginnen, startten de eerste kinderen. Wat bijzonder is, is dat in het spel muren staan en het een afgesloten terrein is, hierdoor kan je nooit tegen een paal of muur in het ‘echt’ opbotsen.

Na dit spel konden de kinderen individueel ook nog een spel ‘in’. Zo sjeesde er één van de achtbaan en probeerde een ander een stelletje monsters met pijl en boog te verslaan. De kids vonden het een geweldige ervaring, vooral het spel waarin ze elkaar virtueel tegenkwamen vonden ze te gek! 

Virtual Reality kinderfeestjes utrecht


Goede voorbereiding, het halve werk

De kinderen hadden de leeftijd van (bijna) 6 t/m 9 jaar en alhoewel het wel even passen was op het hoofd van de kleintjes, konden ook zij naar hartenlust meespelen. Je kunt de spellen zonder begeleiding huren en met begeleiding. Vooral het instellen van het groepsspel kost wel even tijd, dus als je geen begeleiding aan je zijde hebt, is het raadzaam om je eerst goed te verdiepen in de bijgeleverde informatie, en te zorgen dat je alles klaar hebt staan voordat de kinderen de VR-brillen in het vizier krijgen.

Voor het feestje heb je een overdekte plek nodig van minimaal 7x9 meter waar geen zon en geen regen komt. In deze coronaperiode was het Berlijnplein een hele goede plek, maar wellicht heb je zelf in de buurt ook een locatie met die voorwaarden, het spel is namelijk niet aan een vaste plek gebonden.

UPDATE juli 2021
: De kinderfeestjes vinden vanaf nu standaard plaats in een gymzaal in Utrecht. Dat betekent een nog veel grote speelgebied! Daarnaast handig dat je helemaal geen rekening meer hoeft te houden met het weer. Wil je je feestje heel graag toch op het Berleinplein geven? Dan is dat op aanvraag mogelijk.

VR kinderfeestje utrecht


Berlijnplein en omgeving

Je kunt in totaal zo’n 1,5 uur buiten spelen met de brillen. Wil je een langer feestje geven dan is er genoeg te doen in de omgeving van het Berlijnplein. Wij zijn voordat we naar het Berlijnplein liepen ook even langs een restaurant gegaan op het Brusselplein om wat te eten. Ook is er op de Wenenpromenade een openbaar (gratis) toilet dat je eventueel nog kunt bezoeken. Als je vervolgens richting het Berlijnplein loopt kun je nog naar het skateparkje dat je onderweg tegenkomt. Genoeg mogelijkheden voor een heel geslaagd kinderfeestje!

Kidsproofblogger Floor woont samen met haar man Marc en twee kinderen Bram (9) en Roos (6) in Vleuten. Ze is altijd op zoek naar regionale uitjes en tipt de leukste graag via Kidsproof.

Meer praktische info | Virtual Reality-kinderfeestjes

Je kunt kiezen tussen een verzorgd VR-kinderfeestje op een locatie in regio Utrecht OF het huren van een aantal losse lasergamesets. Het feestje zoals hier bescheven was een feestje met begeleiding van een VR-expert. Voordeel: alle vragen van de feestvierders kunnen worden beantwoord en ouders kunnen rustig genieten van hun enthousiaste kinderen. Ook neemt de VR-expert bij een verzorgd feestje het populaire en door hen zelf ontwikkelde spel Cops vs Robbers mee op zijn laptop.

Kies je voor het huren van losse lasergamesets? Dan heb je als voordeel dat de kinderen er de hele dag onbeperkt mee kunnen spelen. Na 1,5 uur moeten de games wel weer even worden opgeladen, maar dat duurt niet lang. Ook leert de ervaring dat kinderen vrij snel zelfstandig met de sets aan de slag kunnen.

Wil je meer weten over de leuke feestjes van VR Kinderfeestje? Klik dan via roze button door naar de site. Naar de website