Buiten zwemmen bij de Maarsseveense Plassen; eindeloze waterpret!

8 juni 2021
Weet jij wat dé favoriete activiteit van kinderen bij mooi weer is? Juist ja: ZWEMMEN natuurlijk! Een heel fijn plekje hiervoor is de Maarsseveense Plassen. Want wat is er nu heerlijker dan buiten zwemmen in echt natuurwater? Je vindt hier diverse mooie locaties om je handdoek uit te spreiden en eindeloos veel spetter- en spatplezier te beleven!
Buiten zwemmen met kinderen bij de Maarsseveense Plassen
Check voor vertrek de maatregelen i.v.m. corona. 

Gratis zwemmen kan bij het 'buitengebied' van de Maarsseveense Plassen, goed bereikbaar met openbaar vervoer of de fiets. Het water is hier 0,2 tot 2,5 meter diep. Vul zelf je koelbox of picknickmand met je favoriete hapjes en drankjes en zoek deze toffe plek op samen met de kinderen! Genieten maar!

Ben je op zoek naar een zwemplek met meer voorzieningen? Dan is het strandbad van de Maarsseveense Plassen een echte aanrader! Ook hier kun je heerlijk picknicken met zelfmeegebrachte lekkernijen, maar er is ook een prima horeavoorziening waar je broodjes, snacks, frietjes, (goede!) koffie en natuurlijk niet te vergeten ijskoude ijsjes vindt. Mmmm! De auto of fiets kun je gratis parkeren recht tegenover de ingang. Ook zijn er toiletten, kleedhokjes en een buitendouche aanwezig.Naast al deze praktische gemakken staat het strandbad vooral bekend om zijn talloze toffe speelplekken! Eigenlijk zijn het er teveel om op te noemen. Om te beginnen is er een super gaaf speeleiland, te bereiken zwemmend via het water of over de loopbrug. Glij van de stoere glijbaan, verdwaal in het waterdoolhof en trotseer allerlei sproeiende waterelementen! Je kunt trouwens ook naar het eiland toeklimmen over touwen, balken en netten. Durf je dat? Stoer! Middenop het speeleiland staat een uitkijktoren, van waaruit toezicht wordt gehouden op de spelende en zwemmende kinderen. In het water zijn lijnen gespannen die aangeven waar je mag zwemmen. Wel zo veilig, fijn!Klimmen kan ook even verderop, waar een houten hindernisbaan in ondiep water te vinden is. Zo leuk! Speel je liever met water en zand? Dat kan natuurlijk volop bij het strandbad! Er is een water- en zandspeelelement, en een zandkasteel bouwen met je eigen emmertje en schepje kan natuurlijk ook. Er is namelijk een breed zandstrand met voldoende plek voor iedereen. Daarnaast kun je heerlijk tot rust komen op de groene ligweiden, als je wilt zelfs in de schaduw van één van de grote bomen. Voor ieder wat wils dus. Heerlijk!Voor de allerkleinsten is op één van deze ligweiden een apart peuterbadje te vinden, met een leuke glijbaan in het midden. Je kindjes kunnen hier fijn en veilig spelen in en om het water. Dit plekje is een klein stukje van de plas af en wordt omheind door bomen en struiken. Lekker overzichtelijk dus!Spelen buiten het water kan ook eindeloos bij het strandbad. Er is een supergroot springkussen, joepie! Spring jij het allerhoogst? Ook vind je op het strand fijne schommels en een glijbaan. Op het gras kan naar hartelust gevoetbald worden en is een groot speelkasteel te vinden. Tof zeg!Je merkt het al: de Maarsseveense Plassen is een topplek voor groot en klein, om buiten te zwemmen en te spelen, en vooral om samen onwijs te genieten van zon, water en gezelligheid! Het gevoel van een dagje strand, maar dan zonder files en lekker dicht bij huis. Super fijn!

Veel zwemplezier!

Bekijk ook het overzicht met alle leuke zwemplekken voor kinderen in en om Utrecht!