Apenkooien tijdens je kinderfeestje met Sport4Kidz

25 oktober 2016
De sportzaal werd een jungle, de kinderen aapjes! Wat een super leuk kinderfeestje is apenkooien toch!
Mijn jongste, Katie wordt 6 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden met een Kinderfeestje. Katie heeft gelukkig een duidelijke wens, ze wil iets sportiefs! Dus struinen we samen door de sportieve Kinderfeestjes op Kidsproof.nl en al vrij snel is het duidelijk. Mijn kleine aapje wil apenkooien!

Dat kan bij Sport4Kidz. Zij bieden diverse sportieve feestjes aan in het sportcentrum op het Sciencepark, waaronder apenkooien.

Op zaterdagmiddag verzamelen we in de Oerknal. Het café restaurant van Sportcentrum Sciencepark. Hier kunnen we wat drinken, pakken we de kado’tjes uit en eten de zelf meegenomen taart.

En dan is daar Max, de tovenaar van de middag. Want binnen no time heeft hij alle feestvierders omgetoverd in aapjes. Na het bespreken van de regels in de jungle, neemt hij alle aapjes mee naar deze jungle.

De jungle is een grote gymzaal, voor de helft vol gebouwd met toestellen, matten, touwen en banken.

Max geeft de aapjes allemaal opdrachten. Eerst gaan ze de jungle verkennen, dan krijgt iedereen een tweelingaapje aangewezen en moeten de aapjes elkaar nadoen, binnen een minuut moeten ze zoveel mogelijk attributen in de jungle aanraken en dan natuurlijk het tikspel met eerst 1, dan 2 en dan 3 tikkers.



Om de paar minuten verzamelen de aapjes zich op een bank bij Max. Waar ze even op adem kunnen komen en een nieuwe opdracht krijgen…..en water…..heeeeel veel water! Want och, de wangen worden steeds roder en roder!

Na 1,5 uur apenkooien is er nog 1 opdracht: zilverrug en zijn meisje….ik dus….moeten alle aapjes tikken. Nou, dat is nog best een klus. Was het vroeger mijn favoriet tijdens gymles, nu zijn die kleine aapjes vliegensvlug en niet bij te houden…….

Misschien moeten we wat meer gaan oefenen! En dat kan, want Sport4Kidz organiseert naast sportieve kinderfeestjes ook maandelijks een apenkooi-instuif. Ingedeeld in leeftijd, vanaf 3 jaar, kun je dan een aantal uur komen apenkooien.

Als we ons aangekleed hebben, transformeren alle aapjes gelukkig weer tot kindertjes. We nemen afscheid van Max. Wat deed hij het leuk! Je kan merken dat hij de ALO heeft gedaan want op een relaxte manier houdt hij het overzicht op de Jungle.

Bij de Oerknal kun je na je feestje nog iets eten en drinken. Maar wij hebben andere plannen.

Katie en haar vriendjes vonden het een topdag!

Sport4kidz organiseert naast Apenkooien verschillende sportieve feestjes zoals: voetbal-, hockey-, tennis-, dans-, judo-, zeil-, kano-, freerun-, beachsportfeestjes. De feestjes worden begeleid door professionals met een sportopleiding.
Verschillende weekenden bouwt Sport4Kidz een jungle waar je kunt komen apenkooien. Diverse leeftijden kunnen op verschillende tijden terecht.SaveSave