De Arena kidstour als verjaardagsfeestje

1 januari 2016
Fan van voetbal? Dan is een bezoek aan de Amsterdam ArenA, de thuisbasis van Ajax, echt de moeite waard met je verjaardagsfeestje! Wij brachten een bezoek aan het huis van de 'Godenzonen'!
Julius is begin december 8 jaar geworden en natuurlijk hoort daar een verjaardagsfeestje bij! 12 Jongens thuis over de vloer is 'no option' dus we speuren naar een gepast feestje. En dat is niet zo moeilijk.....Julius is een fervent voetballertje en zit samen met zijn vriendjes in een elftal van SV de Meer. Of te wel, natuurlijk...we gaan naar het huis van de Godenzonen 'De ArenA'!

Op zondag worden we om 14 uur verwacht. Onze gids Joris neemt ons mee. Eerst naar een filmzaal waar we een film te zien krijgen van twee kinderen die verdwalen in de ArenA. Daarna lopen we door de catacomben en staan we voordat we het door hebben op het 'heilige gras'! Wauw.....wat indrukwekkend! Joris vertelt, wij stellen vragen.
Gisteravond speelde Ajax (ze wonnen) en nu staan er allemaal lampen op wieltjes op het veld. De warmte van de lampen is om het gras te laten groeien. We zien waar de trainer, de spelers en de pers zitten. En we tellen even na of het klopt wat Joris zegt…..het aantal stoeltjes in de ArenA!

We zijn nog lang niet uitgekeken, maar omdat er nog zoveel te zien is gaan we verder. Via de ‘wall of fame’ met allemaal foto’s van belangrijke Ajax momenten naar het ‘commandocentrum’, waar politie, beveiliging en brandweer samenkomen om tijdens wedstrijden en concerten het hele stadion in de gaten te houden via honderden camera’s.

Daarna klimmen we heel wat trappen omhoog en staan we op de bovenste ring van het stadion. Hier op 78 meter hoogte moet je geen hoogtevrees hebben! We doen net even of Ajax scoort en juichen en gillen zo hard als we kunnen.

Van grote hoogte dalen we vervolgens af naar de perskamer helemaal beneden. Julius mag plaats nemen achter de perstafel en is voor heel even hoofdtrainer Ronald de Boer. En wij zijn de pers en mogen kritische vragen stellen, maar gelukkig is de pers vandaag voor de verandering niet al te kritisch! Onze kennis over de ArenA & Ajax wordt getest met een quiz.

Via de kleedkamers van Ajax komen we in de ring waar we een potje voetballen. Hoe gaaf is dat….partijtje voetbal spelen in de ArenA!

Tevreden sluiten we af met een drankje en krijgen we een gepast aandenken aan deze middag.

Wat een goed feestje!

De ArenA kidstour kun je voor een verjaardagsfeestje boeken en ook met vrienden, familie of je voetbalteam. Kidstours zijn op woensdag, zaterdag en zondag. Vooraf boeken is noodzakelijk. Tijdens de schoolvakanties worden dagelijks Kidstours gegevens. Voor meer informatie, klik hier!