Logeren bij Het Betere BoerenBed wat een heerlijke vakantie

15 augustus 2015
BoerenBed. Een kampeerweek vol dieren, back to nature en ….relaxen

Een week lang geen gas, elektriciteit, TV, WIFI en telefoon….zouden we dat kunnen? Lees hier onze ervaring.
BoerenBed. Een kampeerweek vol dieren, back to nature en ….relaxen

Een week lang geen gas, elektriciteit, TV, WIFI en telefoon….zouden we dat kunnen?
Natuurlijk zou je denken, dat is toch gewoon kamperen? Maar bij het Betere BoerenBed is het niet gewoon kamperen, het is glamperen! 

Hoeve de Pippert in Ophemert
Maandagmiddag draaien we het erf van de familie Cranendonk in Ophemert op. Hoeve de Pippert is een echte melkveeboerderij, met wel 200 koeien. En we horen -en ruiken-  ze dan ook meteen! Nieuwsgierig lopen we naar de eerste kalfjes toe, die meteen enthousiast gaan loeien. Het volgende moment worden de eerste skelters ontdekt. Wauw ..een walhalla voor de kids.

Boerin Anja (zelf 6 kinderen, dus gewend aan veel kinderen om zich heen) ontvangt ons allerhartelijkst en wijst ons de weg over het grote terrein. Een prachtige, ruime, degelijke en volledig ingerichte tent staat voor ons klaar. Met een tweepersoonsbed, een stapelbed en een heuse bedstee.

De tent is van alle gemakken voorzien: een keuken, tafel, stoelen en in het midden de houtkachel. Buiten een picknick tafel, twee ligstoelen en een buitenkachel cq barbecue. En om een van die twee kachels draait het deze week….want gas en elektriciteit is er niet. Dus om koffie te zetten, moet je eerst hout hakken, dan een fikkie stoken in een van de kachels en dan nog het geduld opbrengen tot het water in de ketel warm is….En dat is even wennen de eerste dag. We zijn allemaal gewend dat alles zo snel kan. 

En wat is er veel te zien en te doen op de boerderij! We beginnen de week met een rondleiding: naar de kalfjes- er wordt bijna wel iedere dag een kalfje geboren hier- de stieren, de koeien, het apparaat dat de koeien melkt en de enorme tank waarin de melk wordt bewaard. Wel 25.000 liters in 3 dagen! 

Voor de kinderen is het leven op de boerderij een waar walhalla. ’s Ochtends vroeg schieten ze al hun bed en de tent uit op zoek naar eitjes. Die kunnen hier namelijk overal liggen want de kippen lopen los, dus het is een hele prestatie als je er een vindt. En vers brood en verse melk halen is ook reuze leuk!

Na het ontbijt zijn ze dan ook meteen weer verdwenen. Op hun eigen pad op de boerderij: naar de paarden, de pony en de ezel die je de hele dag mag borstelen. De konijntjes,  kippen, poesjes en geitjes die je mag aaien en voeren. Naar de kalfjes die je mag voeren eind van de middag of naar de hooiberg en de trampoline wanneer het een beetje regent. En het verplaatsen van A naar B, ‘t liefst per skelter. Ook de papa’s ontpoppen zich tot skelterracers.

En als ouder? Blijf je verbluft achter, je hebt geen kind aan ze hier. De kinderen voelen zich zo snel thuis en vermaken zich een week lang prima. Dan kom je zomaar toe aan dat boek dat je al jaren wilde lezen, of beland je bij het romantische kaarslicht in een goed gesprek. Het leven is goed hier!

Zowel voor jonge als voor wat oudere kinderen
BoerenBed is ook echt leuk voor zowel de kleinste kids als voor wat oudere kinderen. De allerkleinsten hebben voldoende aan voorzichtig met papa of mama een koe of een konijn aaien en wat spelen in het gras. En oudere kinderen vinden het fantastisch dat ze alleen mogen rondlopen op het grote terrein en de dieren eten mogen geven. Of zelf op de pony mogen rijden. En de boer en de boerin zijn er super relaxt onder, dus doen wij dat ook maar. Alles kan, alles mag hier en niks moet. En ja natuurlijk worden ze lekker vies, maar dat hoort erbij en dat is er in de warme douche in de boerderij zo weer afgespoeld. 

Hier kom je zeker nog eens terug
De kinderen hebben de week van hun leven en daarmee wij ook!
Het ‘back-to-nature’- concept is eigenlijk heel simpel en spreekt enorm aan. Je leeft een week, midweek of weekend op de boerderij en kan ‘meedraaien’ als je wil. Maar je kunt ook genieten van de rust en het uitzicht op de groene weiden en de geitjes. Er is zoveel materieel en ruimte op de boerderij dat het de inventiviteit en creativiteit van de kids enorm stimuleert. En al snel spelen alle kinderen van alle tenten en alle leeftijden samen. Want wie eenmaal een BoerenBedvakantie heeft gedaan komt zeker nog eens bij BoerenBed terug, leren we hier van de andere ouders. 
En ja, zo is het: dit gaan we zeker nog eens doen, wat een verademing! En BoerenBed heeft nog legio locaties om uit te kiezen. Hoewel wat de kinderen betreft we gewoon weer hier zijn volgend jaar….

Meer info:
Het Betere BoerenBed heeft ruim 60 locaties in Nederland, Belgie, Frankrijk, Engeland, Duitsland en zelfs Zuid Afrika. Ze zijn altijd bij nog werkende boerderijen, dus met boerenactiviteiten. Per boerderij staan er maximaal 10 tenten, dus het is kleinschalig en je hebt veel privacy. Wel snel vol, dus boek vlug als je nog een midweek, weekend of weekje weg wil!