De allerleukste paasuitjes, paaslunches en paasbrunches met kinderen in en om Amsterdam!

4 maart 2024
Op veel plekken liggen de eitjes weer verstopt, zijn de paasbroden afgebakken en zijn er extra activiteiten voor kinderen! Tijdens het paasweekend kun je je prima vermaken in Amsterdam. Wij verzamelden zoveel mogelijk plekjes voor jou. Vergeet niet om tijdig te reserveren!

Tips voor leuke paasuitjes en paasactiviteiten met kinderen

Het is bijna zover: Pasen 2024! Het paasweekend is een mooi weekend om samen met je kinderen leuke dingen te ondernemen. Zin om eropuit te gaan? Er is weer veel leuks te doen. Bekijk hieronder onze tips voor Pasen.

Pasen in Huis Willet-Holthuysen

Op 31 maart en 1 april kun je paaseieren zoeken op een bijzondere locatie! Huis Wilet-Holthuysen is een uniek pand met historische tuin vol verstopplekken. Verder kunnen de kinderen hier hun mooiste paascreaties maken of een vrolijke lente kleurplaat inkleuren. Vergeet niet een tijdslot te reserveren.



Het Kinder Paasfeest

Ook dit jaar is het weer feesten geblazen op Ruigoord! Op 1e en 2e paasding vindt er een grote familie Paas viering plaats! Dat betekent theater, muziek, verkleden en een heerlijke paaslunch voor het hele gezin. Het prachtige decor laat de kunstenaar in je los!



Familieworkshop Pasen

Zijn jouw paastakken nog leeg? Kom dan met je (klein)kinderen naar Museum JAN voor de inloop familieworkshop 'Paasversiering maken'! Zoek de spiegeleieren van Tjalf Sparnaay en maak een miniatuurversie van vilt, papier, lint en kralen. Zo zien jouw Paasdagen er nog feestelijker uit!



Ei-leuk Paaslab

Proefjes, Paas en Eieren! Hoe herken je een rauw of een gekookt ei. Hoeveel kilo kan een ei weerstaan? Bij het HEMLAB kun je tijdens het Paasweekend verschillende proefjes doen met eieren. Blaker een ei met vuur zwart en maak er een zilver spiegelend ei mee. Leuk voor kids van 7 t/m 14 jaar.



Pasen in het park

Eerste en Tweede Paasdag komt de paashaas langs in het Erasmuspark om eitjes in het park te verstoppen. Op 31 maart en 1 april kunnen de kids om 10.00 uur aan de speur. Zoeken jullie mee?



Pasen in de Fruittuin van West

Met Pasen kun je in de Fruittuinen van West meedoen aan verschillende activiteiten. Beide dagen is er een paas-speurtocht voor kinderen en kunnen ze een eitje versieren! Tweede Paasdag wordt ook de Paasbrunch klaargezet en kunnen gezinnen lekker komen smullen in de druivenkas.



Pasen in de Vondeltuin

Met Pasen is het extra feest in de Vondeltuin! Op eerste Paasdag, zondag 31 maart, komt de paashaas weer langs. Hij verstopt een heleboel chocolade eitjes, help je mee zoeken? Vergeet je eigen mandje niet. Ouders kunnen genieten van een lekkere kop koffie.



Pasen Speeltuin Amstelpark

Tijdens Pasen is de paashaas aanwezig in Speeltuin Amstelpark. Komen jullie hem een high five geven? Naast het hooggeëerd bezoek van de paashaas zullen er ook andere leuke activiteiten en speciale items op het menu komen te staan!



Pure Markt Paaseditie

De Pure Markt is een reizende zondags markt. Elke laatste zondag van de maand staat de markt in Park Frankendael. De markt bestaat uit ongeveer 70% food en 30% non-food. 31 maart is het tijd voor de Paaseditie van de Pure Markt! Op het programma staan dan onder andere: eieren zoeken en schilderen!



Lekkere paasbrunch, paaslunch of paasdiner 

Fijn, er zijn zo veel leuke paasuitjes! Veel restaurants bieden een speciaal paasontbijt aan of juist een paasbrunch, paaslunch of paasdiner. 

Pasen bij Haddock 

Geniet van een heerlijke luxe brunch met de hele familie op 1ste en 2de Paasdag bij Haddock! De broodjes, eieren en zoetigheden staan klaar. Voor de jonge bezoekers is er een speciaal kinderbuffet. Haddock zal zich wanen in leuke Paasversiering en de kinderen kunnen zich heerlijk vermaken met het speelgoed in de kinderkamer.



Fijne Pasen!