10 kinderboeken tips voor thuiszitters

16 maart 2020
In deze tijd van thuiszitten met je kids is een lijstje nieuwe boeken om te lezen ideaal! Wij vroegen de experts van de Kinderboekwinkel om de leukste titels van nu en kijk, binnen een dag dit superrijtje:
kinderboekwinkel boekentips

Om voor te lezen 4+

Stinkhond zoekt een baasje – Colas Gutman en Marc Boutavant
Aaah, wij hebben Stinkhond allemaal in ons hart gesloten! Deze niet zo slimme, niet zo fris ruikende hond heeft een hartje van goud! In fijne, grappige voorleesverhalen volgen we Stinkhond in zijn zoektocht naar een baasje. En: voor wie geen genoeg van Stinkhond kan krijgen, is er al een vervolg. Stinkhond gaat naar school.Sylvia Vanden Heede, die we kennen van die fijne boeken over Vos en Haas, vertaalde de boeken.

Pokko heeft een trommel – Matthew Forsythe
Matthew Forsythe schreef en illustreerde dit heerlijke prentenboek over de ondeugende Pokko. Pokko’s ouders hebben haar een trommel gegeven en dat hadden ze beter niet kunnen doen… Een boek over grappige kikkers, vrienden maken en jezelf zijn: geweldig!

Tom en de tijger – Dianne Hofmeyer en Jesse Hodgson
‘Tom en de tijger’ is een prachtig vormgegeven prentenboek, gebaseerd op een beroemd schilderij van Rousseau. Tom tekent een tijger en ’s nachts stapt de tijger uit de tekening en neemt Tom mee op een magische, nachtelijke reis. Een beeldschoon, origineel prentenboek!


Voor lezertjes van 7+

De problemen van Boris & Berber – Aby Hartog en Herma Starreveld
Boris en Berber bedoelen het áltijd goed, maar weten zichzelf toch steeds weer in de problemen te brengen. In korte verhalen lezen we over broer en zus, die telkens in allerlei onverwachte situaties terecht komen. Een hilarische en herkenbare verhalenbundel om voor te lezen of zelf te lezen!


Goeie ouwe George – Meg Rosoff en Georgien Overwater
Een heerlijk boek van de onovertroffen Meg Rosoff. Zelfs als je niet van honden houdt, dan val je voor de charmes van George! Deze uit het asiel geadopteerde hond helpt de familie Appeltje om weer een beetje orde te brengen in hun chaotische leven. Lief, grappig en geschikt voor beginnende lezers, dankzij de fijne bladspiegel en aansprekende illustraties. Ook heel geschikt om voor te lezen.


Lottie Luna en de bloementuin – Vivian French en Natha Reed
Maak kennis met het leukste weerwolfje ter wereld: Lottie Luna! Lottie heeft speciale gaven, maar wil het liefst zo normaal mogelijk zijn. Wanneer de bloementuin van de school vernietigd dreigt te worden, moet Luna wel in actie komen en haar gaven gebruiken. Een grappig, spannend en prettig leesbaar boek voor kinderen die ook dol zijn op Dolfje Weerwolfje.


Het geheim van tante Fien – Tanneke Wigersma en Hanneke Siemensma
Het weesmeisje Nico gaat bij haar tante Fien wonen in een groot, donker landhuis op een heuvel. In de kelder van het huis is iets geheimzinnigs, waar tante Fien niets over wil zeggen en waardoor de rest van het dorp boos op haar is. Een prachtig boek met korte hoofdstukken, dus ook erg geschikt om voor te lezen. Avontuurlijk met een magisch tintje!


Voor kinderen 10+


Gozert – Pieter Koolwijk en Linde Faas
Ties heeft een beste vriend en dat is Gozert. Gozert is hilarisch, wild en brengt Ties regelmatig in de problemen. Grootste probleem: behalve Ties kan niemand Gozert zien. Zijn ouders maken zich daarover zoveel zorgen, dat Ties in Huize Hoopvol terecht komt. Hier proberen de dokters hem afscheid te laten nemen van Gozert, maar dat wil Ties helemaal niet. En is het ook wel nodig? Een kleurrijk verhaal met een interessante boodschap: wij van De Kinderboekwinkel zijn fan!



Max Modderman/Grappenstrijd – Max Stanton
Dol op grappige boeken? Grappiger dan de boeken over Max Modderman worden ze niet! ‘Grappenstrijd’ is alweer het derde deel in de hilarische serie over Max, de grappigste jongen van de klas. Nadat Max door een klasgenootje voor schut wordt gezet tegenover het nieuwe meisje in de klas zint hij op wraak. En dat kan natuurlijk alleen maar door een grappenstrijd op het schoolkamp!


Starfell/De zoektocht naar afgelopen dinsdag – Dominique Valente en Sarah Warburton
‘Starfell’ gaat over de magische missie van de jonge heks Willow Mos. Willow is de jongste van het gezin en heeft de minst interessante gave gekregen: ze kan verloren dingen terugvinden. Maar dan blijkt Wilow’s gave opeens ongelooflijk belangrijk en ligt het lot van Starfell in haar handen… Een grappig, spannend boek met een geweldige hoofdpersoon: een veelbelovend begin van een nieuwe reeks!


Ontsnapping – Linwood Barclay
‘Ontsnapping’ is het tweede deel in de superspannende Chipper-reeks. Chipper is de slimste hond ter wereld en in dit deel zijn Chipper en zijn vriend, de twaalfjarige Jeff, op de vlucht voor Het Instituut. Een origineel verhaal vol spanning en avontuur. Perfect voor kinderen vanaf 10 jaar die dol zijn op actie!

Al deze boeken kun je kopen bij de Kinderboekwinkel op de Rozengracht ( echt een heerlijke winkel), of als je aan huis gekluisterd bent online in hun webshop. 

Heel veel plezier ermee!

Liesbeth en Dies Naar de website