De 9 boekentips voor de zomervakantie

17 juli 2017
Poeh, welke boeken zijn leuk en fijn om mee te nemen op vakantie? En wat voor welke leeftijd? Wij vroegen de experts van de Kinderboekwinkel om raad en kijk eens wat een fijne tips!
Het grote Dierendorpje boek
Dit zijn dé 9 vakantie boeken tips van de Kinderboekwinkel , gerangschikt naar leeftijd, zodat je precies weet wat je moet kiezen! En natuurlijk zijn ze allemaal verkrijgbaar bij de Kinderboekwinkel

Boeken voor kids van 2-5 jaar

‘Pip en Posy en het nieuwe vriendje’ is een stevig boek over het strand en herkenbaar voor alle peuters: speel je net lekker samen, dan komt er alweer een nieuw vriendje bij. Een verhaal over wat teleurstelling en verdriet, maar vooral over het sluiten van een nieuwe vriendschappen – omdat samen spelen zoveel leuker is!
(Axel Scheffler, Uitgeverij Gottmer € 9,95)

‘Het grote dierendorpje boek’ is een must-have voor als je lang weg bent met jonge kinderen: een bundel vol verhalen en liedjes van de altijd enthousiaste Kim-Lian van der Meij, met heerlijke tekeningen van Gitte Spee. De liedjes kun je downloaden, zodat je ook in de auto of op het vakantiepark uit volle borst met je kleuter kunt zingen over de giraf die zijn nek uitstak en de vakantie van mol.
(Kim-Lian van der Meij & Gitte Spee, Uitgeverij Memphis Belle € 24,95)

‘Vos en Haas Het land van de Nijl’ is een heerlijke voorbereiding van nieuwsgierige kleuters die na de vakantie naar groep 3 gaan. Het is een voorleesboek met de onovertroffen Vos en Haas, die ditmaal met Rob als gids, naar het oude Egypte vertrekken om mummies te zien. Met prachtige illustraties van Thé Tjong-Khing en briljante tekstvondsten van Sylvia Vanden Heede.
(Sylvia Vanden Heede & The Tjong-Khing Uitgeverij Lannoo € 17,99)




Boeken voor kids van 6-9 jaar

Omdat het blijven lezen voor kinderen die het net kunnen zo belangrijk is: ‘Het GROTE zelfleesboek’ dat verdeeld is over verschillende leesniveaus bevat een schat aan verhalen. Teksten van Astrid Lindgren, Bette Westera en Hans Hagen – alles om lekker te blijven lezen in de zomervakantie (en juf of meester daarna ook vrolijk te stemmen)!
(Diverse auteurs, Uitgeverij Ploegsma € 19,99)

‘Anne, het paard en de rivier’ is een sprookjesachtig (voor)leesboekje van Wouter Klootwijk met sublieme illustraties van Enzo Peres-Labourdette. Over het daadkrachtige meisje Anne, dat een paard gaat brengen naar haar oom in het Zwarte Woud – en onderweg kleurrijke personages tegenkomt.
(Wouter Klootwijk, Uitgeverij Leopold € 14,99)

En als dan tijdens de vakantie toch het moment aanbreekt dat ouders hun kroost het liefst achter het behang plakken: lees dan ‘De grootste ettertjes van de wereld’ van David Walliams voor. Walliams, toch een beetje de nieuwe Roald Dahl, beschrijft met verve de meest vieze, irritante en smerige kinderen. Heerlijk (voor)leesvoer!
(David Walliams, Uitgeverij Clavis € 19,95)




Boeken voor kids van 10-12 jaar

Voor elk modemeisje en elke style-blogger in de dop zijn de boeken van Niki Smit het summum. De filmeditie van ‘100% Coco Paris’ ademt de sfeer van de film die begin juli in première gaat – en je krijgt er ook nog een grappig tijgermaskertje bij zodat je je net als Coco erachter kunt verstoppen!
(Niki Smit, Uitgeverij De Fontein € 12,50)

Boreas en de vier windstreken’ is een echt vakantieboek: Boreas zeilt met zijn ouders de wereld rond. Tussen zijn spannende belevenissen door staan zeiltips, dagboekfragmentjes en foto’s. Spannend en stiekem informatief – heerlijk voor avontuurlijke kinderen!
(Mina Witteman, Uitgeverij Ploegsma € 17,99)

In ‘Eilanddagen’ van Gideon Samson voel je de Griekse zomerzon zinderend op je huid branden. Jakob gaat na jaren zijn Griekse vader weer ontmoeten en heeft daar eigenlijk helemaal geen zin in. Tot hij zijn vriendschap met de Griekse jongen Miech ophaalt en het Nederlandse vakantievriendinnetje Puck zich bij hen voegt. Wat volgt is een liefdevolle vriendschap tussen de drie – een vriendschap die altijd zo zou moeten blijven …
(Gideon Samson, Uitgeverij Leopold € 14,99)




Wat een lekker lijstje he? Kies deze of natuurlijk een van andere honderden boeken bij de Kinderboekwinkel! Je kunt er heerlijk snuffelen en ze hebben altijd een goed advies. Fijne vakantie!